Az eddigi legnagyobb kormányablak nyílt meg Ózdon

Akt.:
Az eddigi legnagyobb kormányablak nyílt meg Ózdon
Ózd – Ünnepélyes keretek között adták át a megye hetedik kormányablakát. Az ózdi Polgármesteri Hivatal földszintjén több hónapos munka után, már az ügyfelek is birtokba vehetik a minden igényt kielégítő helyiséget.

Az eseményen Zsigrai Árpád, az Ózdi Járási Hivatal vezetője régmúltba tekintett vissza. Mint mondta: amikor a ’90-es években Arló polgármestere lett, csupán egy tárcsás, vezetékes telefon volt az irodájában, akkor elképzelhetetlen volt, hogy 25 esztendő alatt az informatika, a technika milyen fejlődésen megy keresztül. Az ózdi kormányablak erre ékes bizonyíték, amely mostantól a kor követelményeinek megfelelő színvonalon várja a város és a környező települések lakosságát.

– Fontos mérföldkőhöz értünk az okmányirodák fejlesztésében, hiszen eddig ez a legnagyobb kormányablak, amit átadhattunk – ezt már Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott tette hozzá. – Ózdon tíz esztendővel ezelőtt még csak alig harminc ügyet lehetett ezen a helyen elintézni, most már több mint háromszáz nyolcvanat. Ebből is látszik, hogy milyen léptékkel halad a világ, nekünk pedig követnünk kell a fejlődést. A kialakított tizennyolc munkaállomás garantálja a korábbinál gördülékenyebb ügyintézést a helyiek számára.

kormanyablak_ozd02

Tovább fejlesztenek

Demeter Ervin továbbá elmondta: a fejlesztések a megyeszékhelyen a járási központokban tovább folytatódnak, hiszen az a cél, hogy még ebben az esztendőben valamennyi kormányablak a lakosság rendelkezésére álljon. A szalagátvágás után a város és térség országgyűlési képviselője is örömét fejezte ki, hogy Ózd erősíteni tudja a környéken a vezető szerepét.

– Az elmúlt években az állam újrafogalmazta a szerepét és a helyét a magyar társadalomban – fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő. – Vannak olyan területek, és feladatok, amelyben elévülhetetlen érdemei és felelőssége van. Többek között azoknak a szolgáltatásoknak a fejlesztése, ami a polgárok mindennapi életét, ügyintézését segíti elő. Ózdon olyan okmányiroda nyílt meg, amely a legkorszerűbb technikai felszereltség mellett, naprakész és felkészült szakemberekkel várja a lakosságot. Ezzel a város tovább tudta erősíteni térségi szervező erejét, hiszen mostantól Európai mércével nézve is minőségi szolgáltatást tudnak nyújtani az emberek számára.

ÉM-ME

Címkék: ,