Friss hírek

2006.12.15. 17:05

Idén 22 kiskatonát kínoztak halálra az orosz hadseregben

<p>Idén 22 orosz kiskatona halt bele a kínzásokba a hadseregben, idősebb katonatársaik végeztek velük - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Az orosz sereg idén eddig összesen 514 katonát vesztett különböző harcokban balesetekben, öngyilkosság vagy kínzás miatt.</p>

Az újoncok kegyetlen beavatása, kínzása, verése miatt az orosz hadseregben több százra tehető azok száma, akik a megaláztatás miatt öngyilkosok lettek, több ezren pedig egyszerűen dezertáltak a borzalmak miatt.

Az orosz hadseregben "divatban lévő" beavatási kegyetlenkedésekre egy brutális eset kapcsán figyelt fel jobban a közvélemény, még 2005-ben. Egy 19 éves újoncot annyira megvertek az öreg bakák, hogy a mindkét lábát és a heréit is amputálni kellett. Tavaly 550 tisztet ítéltek el beosztottjaik megverése miatt.

Idén 514 katona halt az orosz hadseregben. 193-an öngyilkosok lettek, 211-en balesetben vesztették életüket, a többiek harcokban estek el - Csecsenföldön 55 katona halt meg vagy tűnt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!