Az ÚDK a kordonnal elkerített szobrot próbálja megkoszorúzni

UDK
UDK
Budapest – Megpróbál koszorút elhelyezni a kordonnal elkerített Kossuth téren, az Országház előtt álló Kossuth Lajos szobornál március 15 -én az Új Demokratikus Koalíció (UDK) – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a közelmúltban alakult párt.

A szervezet ügyvivői a parlamenti látogatók számára kialakított átjárónál próbálnak majd bejutni a lezárt térre. Mint írják, elfogadhatatlannak tartják, hogy “a mai diktatorikus helyzetben a Kossuth-szobrot meg sem lehet közelíteni”.

Gorka Sebestyén, Szent-Iványi Ágnes, Molnár Tamás és Bégány Attila közleményükben azt írják, nem akarják elhinni a jelenlegi szürreális helyzetet, hogy 2007. március 15-én az Országház előtti Kossuth-szobor el van zárva a békés magánemberek és a demokratikus pártok képviselői előtt. “A kádári diktatúrában a rendőrség megvárta, amíg a bátor fiatalok lerakják virágaikat a szobrokhoz és csak azután küldték el őket. A mai diktatorikus helyzetben a Kossuth-szobrot meg sem lehet közelíteni” -olvasható a közleményben.