Az az elvárás, hogy rázza gatyába a csapatot

Vitelki Zoltán és Árki Gábor
Vitelki Zoltán és Árki Gábor
Miskolc – A DVTK sportigazgatója, Árki Gábor (még) nem beszél az öt meccs utáni időszakról.

A szerdai sajtótájékoztató másik résztvevője, Vitelki Zoltán mellett Árki Gábor sportigazgató volt, aki azon kérdésre, hogy „…ha Sivic Tomislav nem jelez, akkor nem is került volna sor a váltásra?”, ezeket mondta:

– Ez a közel fél év nem úgy sikerült… Volt egy megállapodás a klub és Sivic Tomislav között, hogy együtt csináljuk végig, ezért nem volt benne a kalapban, hogy megválunk tőle. Természetesen az elmúlt hónapok kudarcai közösek, nem varrjuk azt csakis kizárólag Sivic Tomislav nyakába. Van egy torta, amiben neki is megvan a maga szelete.

Vajon hibázott, és ha igen, akkor miben a klub? – vetették fel ezt is a sportigazgatónak.

– Erre majd május végén tudjuk megadni a választ. Leülünk ekkor közösen és értékelni fogjuk a januártól eltelt időszakot és vélhetően kapni fogunk egy reális képet. Persze most bele lehetne menni apró részletekbe, hogy ha pár apróság nem úgy alakul, akkor most negyedikek vagyunk és nem nyolcadikok, de ez most nem a magyarázkodás időszaka.

El kell kezdeni

Árki Gábortól azt is tudakoltuk, hogy mi az elvárás Vitelki Zoltánnal szemben?

– Nincs elvárás vele szemben. Végezze a munkáját, adja bele magát, szerezzen tapasztalatot, mutassa meg, hogy a DVTK számára hosszú távú megoldás. Rázza gatyába a csapatot, lehet, hogy csak egy golyót kell meglökni, és akkor minden beindul. Nem az van, hogy ennyi meg annyi pontot hozzon….

A közeljövőről, hogy május után ki lehet a DVTK vezetőedzője, ezt nyilatkozta a Diósgyőr sportigazgatója.

– Dolgozunk rajta, de most nem ezzel szeretnénk foglalkozni, hanem azzal, hogy Vityának teremtsük meg a nyugodt hátteret, hogy koncentrálni tudjon, hogy kamatoztathassa a tudását. A háttérben dolgozunk, mert a folyamatot el kell kezdeni, elő kell készíteni. A lejáró szerződésű labdarúgókkal is folynak a tárgyalások.

ÉM-MI


Miért nem Bene?

A másik lehetséges megoldás a megbízott vezetőedzői posztra Bene Ferenc lehetett volna. Hogy nem ő lett, arról Árki Gábor az alábbiakat nyilatkozta:

,,Feri utánpótlás szakmai igazgató, és rengeteg feladata van. Elég komoly vizsga előtt áll, amely elég nagy mérföldkő az utánpótlás életében.”

Ehhez Vitelki Zoltán annyit fűzött hozzá:

,,Ahogy Feri megtudta, hogy megkapom a nagy csapatot, azonnal felajánlott mindenfajta segítséget. Azért volt már szövetségi edző, NB I-es edző, sok tapasztalatot gyűjtött, szóval hozzá is fordulhatok.”