Az autóipar számára fejlesztenek közösen

Miskolc – Egy újabb vállalkozással, a DIFI-CAD Mérnök­iroda Kutatási, Fejlesztési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel írt alá együttműködési megállapodást a múlt héten a Miskolci Egyetem.

Az együttműködés azzal a céllal köttetett, hogy a Miskolci Egyetem oktatási tevékenységében tovább erősödjön a gyakorlati tapasztalatok szerepe, közeledjen és igazodjon egymáshoz a képzés és a felvevőpiac. A megállapodás célja továbbá, hogy a DIFI-CAD Kft. megfelelő gyakorló helyet kínálhasson a miskolci campuson tanuló fiataloknak.

A DIFI-CAD Kft. az együttműködés keretében kész a Miskolci Egyetem képzési rendjéhez illeszkedő, a cég szakmai profiljába vágó előadások megtartására, továbbá a TDK-dolgozatok, szakdolgozatok és PhD-értekezések számára biztosít kutatási tématerületet. A cég a hajtóművek, csigahajtóművek elméleti és gyakorlati megvalósítása témában a jövőben közreműködik az egyetem PhD képzésében. A két partner fél a tudományos kutatás-fejlesztéséhez további eszközfejlesztést is szükségesnek lát. A felek vállalják továbbá, hogy kölcsönösen közreműködnek közös kutatási pályázatok megírásában.

Kitűnő tudományos háttér

A DIFI-CAD jelenleg gépészeti berendezések tervezésével és gyártásával, gyártórendszerek kialakításával, különleges hajtóművek fejlesztésével és kutatásával foglalkozik, három PhD-hallgató közreműködésével. 2014-ben ívelt profilú spiroid csigahajtást szabadalmaztattak prof. dr. Dudás Illés, a cég ügyvezető igazgatója, és doktoranduszai. Jelenleg a prototípus gyártása és gyártóeszközeinek fejlesztése folyik a cégnél, ehhez biztosít kitűnő tudományos hátteret az aláírt együttműködési megállapodás prof. dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával.

A Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD együttműködése révén kifejlesztendő hajtóművek és gépi berendezések az autóipar és a szerszámgépipar számára azonnal hasznosítható eredményeket hozhatnak.

ÉM