Az autó tulajdonosát is őrizetbe vette a rendőrség a nemesbikki gázolás ügyében

A gépjármű tulajdonosát is gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség a vasárnapi, három halálos áldozatot követelő nemesbikki gázolás ügyében. A 32 éves tiszaújvárosi férfit a rendőrség kettőnél több ember halálát okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja. A bíróság időközben a rendőrség előterjesztése alapján előzetes letartóztatásba helyezte a személyautóval ittasan közlekedő és balesetet okozó járművezetőt és annak utasát is.

Gaskó Bertalan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a három ember halálához vezető közlekedési baleset körülményinek vizsgálata során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya korábban már őrizetbe vette a jármű 41 éves vezetőjét és annak 23 éves utasát is, aki a baleset után közvetlenül még azt nyilatkozta, hogy ő vezette a járművet.

Ezt követően, a szakértők bevonásával folytatott nyomozás során a nyomozók szintén gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a gépjármű tulajdonosát – közölte a szóvivő. A 32 éves tiszaújvárosi férfit a rendőrség kettőnél több ember halálát okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja. Az elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján ugyanis a közlekedési baleset kialakulására – a jármű vezetőjének vétkessége mellett – a tulajdonos által javított jármű hibája is közrejátszott.

Mint ismeretes, november 07-én kora délután Nemesbikk belterületén egy személygépjármű elsodort három, az útpadkán haladó embert. A balesetben a kerékpárt, valamint kerekesszéket toló 63 éves nagymama és 35 éves lánya életét vesztette, míg a tolókocsiban tartózkodó 13 éves kislányt a mentőhelikopter életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba. Másnap ő is elhunyt.