Az autó nem széf!

Miskolc – Az elmúlt időszakban több autót is feltörtek Miskolcon. A Miskolci Rendőrkapitányság az esetek kapcsán felhívja az autósok figyelmét, hogy a jármű nem értékmegőrző!

Miskolcon a Búza téren egy parkoló autóból készpénzt és iratokat vitt el a tolvaj. A Balog Ádám úton pendrive-ot, parfümöt, és márkás italokat emelet ki a tettes egy személygépkocsiból miután betörte az ablakot. Egy harmadik gépjárműből, pedig értékes horgászfelszereléseket gereblyézett ki markával az elkövető, míg egy másik esetben egy GPS mutatott irányt a tilosban járó bűnözőnek. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást az ügyekben egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben.


Az autó nem széf!

A Rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek. Továbbá érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni!

A rendőrségi tapasztalatok szerint a tolvajok a legtöbb esetben a jól látható helyen hagyott pénztárcákat, táskákat, mobiltelefonokat lopják el. Előfordul olyan is, hogy a tulajdonos által értéktelennek ítélt tárgy vonzza az elkövetőt, aki így a rongálással nagyobb kárt okoz, mint a lopással. Akár egy üres táska is kísértést jelenthet, hiszen csak a jármű feltörése után derül ki a tolvaj számára, hogy üresjáratban van. Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –


Az alkalom szüli a tolvajt

boon | 2010.11.03 12:15
Miskolc – Egy miskolci kórház szülészetén hagyott kabátokból lopta el a tolvaj a tulajdonosok értékeit. A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy minden óvatlan pillanat alkalmat ad a bűnelkövetőknek.

Bánatában gyújtogatott az Avason

fuggetlen | 2010.11.02 14:40
Miskolc – Vélhetően bánatában gyújtotta fel a lábtörlőt egy avasi panelházban az a miskolci férfi, aki az okozott tűzzel a többi lakót is veszélyeztette.

Elismerés az éjszakai betörőket fogó borsodi rendőröknek

boon | 2010.11.02 14:13
Kesznyéten – A közelmúltban Kesznyéten egyik közértjéből kapott éjszakai riasztás alapján a kiérkező rendőrjárőrök még a bolt előtt elfogták a kéretlen éjszakai „vásárlókat”. A rendőrök példás szakmai munkavégzését és helytállását köszönte meg a napokban az illetékes távfelügyeleti cég vezetője.