Az autó nem széf!

Akt.:
Illusztráció - Az autó nem széf!
Illusztráció - Az autó nem széf!
Miskolc – Az elmúlt napokban a miskolci piacokon több nyitott(!) autóból is loptak el különféle értékeket. A Miskolci Rendőrkapitányság az esetek kapcsán felhívja az autósok figyelmét, hogy a jármű nem értékmegőrző!

Miskolcon a Búza téri piacon egy nyitott állapotban lévő autóból táskát és iratokat vitt el a tolvaj. A Vasgyári piac területén parkoló szintén nyitott tehergépkocsiból készpénzt és különféle iratokat emelt el a tettes. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást az ügyekben egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben.

Esélytelenség a tolvajoknak!

A Rendőrség az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben, és mielőtt magára hagynák győződjenek meg parkoló autójuk lezárt állapotáról. Továbbá érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! A rendőrségi tapasztalatok szerint a tolvajok a legtöbb esetben a jól látható helyen hagyott pénztárcákat, táskákat, mobiltelefonokat lopják el. Előfordul olyan is, hogy a tulajdonos által értéktelennek ítélt tárgy vonzza az elkövetőt, aki így a rongálással nagyobb kárt okoz, mint a lopással. Akár egy üres táska is kísértést jelenthet, hiszen csak a jármű feltörése után derül ki a tolvaj számára, hogy üresjáratban van. Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –