Az átalakulás folyamatos

Az átalakulás folyamatos
Az átalakulás folyamatos
Máriapócs – A Honda siker modellje a Civic idén ünnepli 35.-ik születésnapját. Az ötödik generációban jelent meg a blokkolásgátló és a szabványméretű légzsák. Civic [.pdf – 140KB]

A fiatalok körében kedveltek a japán modellek, mert megbízhatók, és sokféle átépítési lehetőség kínálkozik az egyedibbé tételükre. Ezt a tulajdonságot sokan kihasználják, azonban a minőségi, és tetszetős átépítésre csak kevesen adnak. Szerencsére Szilágyi Tibor is oda figyelt arra, hogy milyen alkatrészeket használt fel installációjához, amelynek alapja egy 93-as évjáratú Honda Civic LSi, ismertebb néven egy gömbölyű Civic.

Mint a legtöbb autókedvelő fiatal, én is megnéztem a Halálos Iramban filmeket, s már akkor motoszkált bennem a gondolat, kellene építeni egy ízlésesen tuningolt autót. Akkoriban kispolszkim volt, de az nem volt megfelelő alany. Az autópiacon járkáltunk családommal, s édesanyám vette észre, az akkor még teljesen gyári Hondát. Megállapodtunk az árban az eladóval és elhoztuk.


Az ötödik generáció
A Honda siker modellje a Civic idén
ünnepli 35.-ik születésnapját. Az ötödik
generációs modell Civic formája teljesen megváltozott.
A korábbi éles vonalak lágy hajlatoknak adták
át a helyüket, csökkent az üvegfelület, növekedett
a tengelytáv és a hossz, így sportosabb hatást
értek el. Az ötödik generációban jelent meg
a blokkolásgátló és a szabványméretû
légzsák.

Azért is döntöttem a Civic mellett, mert megbízható, és a környéken még nem volt ebből a típusból átépített változat. Először, mint a legtöbben kipufogót és szárnyat raktam rá, de ez kevésnek bizonyult. Sokat dolgoztam az autón, mire ilyen állapotba került. A lökhárítókat, a belteret, de még a csomagtartóban lévő audio rendszert is nagy gonddal válogattam össze. Bár sokan úgy gondolják már kész az autó, de még van mit csinosítani rajta.

Tervben van a Lamborghinikre jellemző felfelé nyíló ajtó beszerzése is, de az még a jövő zenéje. Szerencsére nem csak én érdeklődöm az esztétikus átépítés iránt, s az elmúlt évben megszerveztem az első máriapócsi tuning találkozót, ahol a hasonló érdeklődésű emberekkel jól éreztük magunkat. Tervben van idei is, de az még éppen szervezés alatt áll – mondta el Tibor.

– Kiss-Takács Béla –