Az Arsenal Szombathelyen – még van jegy, Fabregas valószínűleg nem jön

1300 jegy még eladó a kedd esti Haladás Arsenal mérkőzésre – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tóth Miklós, a Haladás FC klubigazgatója. Eddig tizenkétezer jegyet értékesítettek a mérkőzésre, az eladó jegyek a kapu mögötti kanyarba és az ülőhelyekre szólnak, ezek 4 illetve 12 ezer forintba kerülnek.

Az Arsenal hétfőn este érkezett meg ausztriai edzőtáborába. Nem tartott a csapattal Cesc Fabregas, az Arsenal Európa-bajnok spanyol játékosa, legalábbis nem foglaltak neki szobát osztrák szállásukon – mondta el Tóth Miklós, hozzátéve, hogy így Fabregas nagy valószínűséggel nem játszik majd Szombathelyen. Az Arsenal kezdőcsapata egyelőre nem ismert, de a keretbe olyan sztárok tartoznak mint a holland Robin van Persie, a togói Emmanuel Adebayor, a francia William Gallas, illetve a szintén francia új igazolás Samir Nasri. A Haladás várható kezdő tizenegye Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth – Vörös, Molnár, Kaj – Oross, Kenesei, Simon, de Csertői Aurél edző valamennyi bevethető játékosát pályára szeretné küldeni a mérkőzésen – írja a Haladás hivatalos honlapja, a haladasfc.nyugat.hu.

Az Arsenal kedd este öt órakor rendőrmotorosok felvezetésével érkezik Szombathelyre, a csapatra végig külön biztonsági emberek is ügyelnek, így szurkolók nem kerülhetnek a közelükbe, autogram kérésre sem lesz lehetőség. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Rohonci úti stadionban. A klub kéri a szurkolókat, hogy a többlépcsős biztonsági ellenőrzések miatt mindenki időben érjen a helyszínre, kapunyitás délután négy órakor lesz. A meccset élőben közvetíti a Sport 1 televízió.

A mérkőzést az Illés Sport Alapítvány szervezi. A teljes bevétel az Illés Béla Labdarúgó Akadémia számlájára kerül és az utánpótlás nevelésre költik – mondta el Tóth Miklós, aki azonban egyelőre nem tudta megbecsülni a várható bevétel nagyságát. Szombathelyen több mint száz gyerek tanul a labdarúgó akadémián.

A mérkőzésre még kaphatók jegyek. A kapu mögötti kanyarban még 1200 hely van, ide a jegyek 4 ezer forintba kerülnek. Az ülőhelyekre még körülbelül 100 jegy van, ezek darabjáért 12ezer forintot kérnek.