Az arlói diszkóban követelték a tartozást, hatalmas bunyó lett a vége

Volt, aki nem szórakozni ment a diszkóba - illusztráció
Volt, aki nem szórakozni ment a diszkóba - illusztráció
Arló, Ózd – Önbíráskodás bűntette, súlyos testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat az Ózdi Járási Ügyészség három férfival szemben.

A két testvér és egyikük fia 2016 júniusában Arlón egy helyi rendezvényen szórakoztak. Itt tartózkodott a sértett család is. Ők többször is felmentek a színpadra és zenét kértek a diszkóstól, amiért pénzt adtak neki.

Ezt nehezményezte az egyik 26 éves férfi a vádlottak közül, mondván, hogy inkább az évekkel korábban kölcsönadott pénzt adnák meg. Emiatt előbb veszekedés alakult ki, majd a férfi és 50 éves testvére bántalmazni kezdte a sértett család tagjait, miközben a pénz megadását követelték.

Ekkor az egyik bántalmazott férfi felesége elővett négyezer forintot, csak hogy hagyják abba a bántalmazást. Ezt a támadó férfiak kicsavarták a kezéből, úgy hogy a nő egyik ujja el is tört.

Pár perccel az események után, amikor a sértettek távozni akartak a rendezvényről, a két támadó férfi és egyikük fia egy 28 éves férfi ismét ütlegelni kezdték őket és sörös üvegeket dobáltak utánuk.

A megtámadott család két férfi tagja nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a támadó férfiakkal szemben önbíráskodás bűntette, garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.