Az ARC-on indul újra az "Olvassunk együtt!"

A nyári szünet után szeptemberben újraindul az “Olvassunk együtt!” elnevezésű kampány. Első állomásként egy hatalmas, közös olvasásra hívnak minden érdeklődőt a szervezők az ARC Plakátkiállítás helyszínére, a budapesti Ötvenhatosok terére. Számos ismert embert is meghívtak a programra, de alsózsolcai és tiszabői gyerekek is eljönnek vasárnap a fővárosba- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

Tavasszal öt iskolába jutott el az “Olvassunk együtt!” program, ősszel pedig újabb tizenkét helyszínt keresnek fel a szervezők. A kampány és programsorozat azt tűzte ki célul, hogy ösztönözze és elősegítse az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását. Első állomásként a budapesti az ARC Plakátkiállítás helyszínére látogatnak el szeptember 5-én. A háromórás programmal szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás örömére. Közismert személyiségek olvasnak együtt a kilátogató gyerekekkel, a programot zenei betétekkel teszik még élvezetesebbé a fellépők. Alsózsolcai és tiszabői gyerekek is érkeznek a rendezvényre.

Az ARC plakátkiállítás teljes ideje alatt, vagyis szeptember 22-ig tart a könyvgyűjtés, hogy a programban résztvevők minél több könyvet adományozhassanak az iskoláknak és a gyerekeknek.

Az év hátralevő részében további tizenkét településre látogat el a program, hogy könyveket és az olvasás örömét juttassa el rászoruló gyerekeknek, családoknak, iskoláknak.
A kampány különböző helyszínein ismert közszereplők olvasnak együtt a második-harmadik osztályos gyerekekkel és szüleikkel.