Az arany tojást tojó tyúk

Nyíregyháza – Március 30-ig lehet jelentkezni a versenyre, profik és amatőrök is indulhatnak. Április 26–29. között ismét megrendezik Nyíregyházán a „Reporters’ Europe Cup” elnevezésű versenyt,melyre Európa számos országából érkeznek csapatok.

A www.rcup.tv honlapon március 30-ig lehet jelentkezni a versenyre, profik és amatőrök is indulhatnak.
2004-ben tizenegy ország tudósítói vettek részt az eseményen, egy évvel később tizennégy nemzet képviseltette magát, remélhetőleg idén sikerül még több országot bevonni.

Versenyfelhívás

A versenyzõk részvétele ingyenes.
Hárman lehettek egy csapatban.
Egy csapat egy filmet készíthet
a versenyfilmek hossza 3 perc
egy film vágóideje 4 óra
angolul kell elkészíteni a filmet
a jelentkezés jeligés
I díj: 2.000 euró,
II. díj: 1.200 euró,
III. díj: 400 euró
10 db. különdíj

Ez azért lenne fontos, mert amint Bolyáki Attila, a program szervezője, a Régiókért Alapítvány elnöke fogalmaz: ez az év vízválasztó lehet.
– Ha ez jól sikerül, átléphetjük a küszöböt. A nyíregyházi verseny nemzetközi ismertsége nagy lehetőségeket termthet az ittélő vállalkozók számára.

A rendezvényt támogatja az EBU, az 54 ország közszolgálati televízióját tömörítő szervezet melynek tagjai naponta 640 millió emberhez juttatják el műsoraikat.

A verseny kiváló lehetőséget teremt a bemutatkozásra, arra, hogy ez a térség a figyelem középpontjába kerüljön. A tudósítók találkozója egy arany tojást tojó tyúk, mely olyan médianyilvánosságot jelent, melyet Nyíregyházán kívül csak kevés település tudhat magáénak.

Ebből tőkét lehetne s kellene kovácsolni, s úgy gondolom, a Nyíregyháza város és a megyei önkormányzat támogatásán túl a helyi vállalkozóknak is mögé kellene állniuk.

– Száraz Ancsa –