Friss hírek

2009.09.30. 18:19

Tarlós István: a BKV tanácsadói szerzõdéseit is tisztázni kell

<p>A Fidesz fõvárosi frakcióvezetõje szerint nem csak a BKV-s végkielégítésekrõl kell beszélni, hanem a tanácsadói szerzõdésekkel kapcsolatban is vizsgálódni kellene. Több száz, összesen több mint 3 milliárd forint értékû megállapodásról van szó ugyanis, ami a közlekedési társaság ügyeinek nagyobb hányadát teszik ki, mint a prémiumok - mondta Tarlós István szerdai sajtótájékoztatóján.</p>

A fõvárosi frakcióvezetõ pozitív döntésnek nevezte, hogy a BKV vezérigazgatója büntetõfeljelentést tett a korábbi munkavállalói szerzõdések miatt. Milyen alapon tûznek ki prémiumokat egy olyan társaságnál, ahol 85 milliárd forintos adóssággal és 21 milliárdos deficittel küzd? - tette fel a kérdést Tarlós István. Kérdés az is, hogy a belsõ vizsgálatra miért csak most kerítettek sort; az ellenzék már 2007 tavasza óta vizsgálatot sürget az ügyben - jegyezte meg.

Tarlós szerint a jelenlegi helyzetben megkerülhetetlen a politikai felelõsség. Nehezen hihetõ, hogy a fõvárosi döntéshozók nem tudtak arról, mi folyik a vállalatnál, ha pedig mégis így van, az csak alkalmatlanságukat bizonyítja - vélte a politikus. Hozzátette: ezek alapján a fõváros jelenlegi MSZP vezetésének semmi köze a baloldalisághoz.

Ami a BKV helyzetét illeti, esély sincs arra, hogy a jelenlegi intézkedésekkel kilábaljon a válságból - folytatta a politikus. A BKV helyzetén csak úgy lehet javítani, ha az állam mellett a fõváros is a zsebébe nyúl, és a MÁV-val illetve a Volán társaságokkal is együttmûködnek - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!