Az arany Somogyba, az ezüst Borsodba került

Akt.:
A kaposvári Rása Alex (b), Magyar Bálint (b2), Bagics Balázs (b3) és a kazincbarcikai Juhász Péter (j2), Toronyai Miklós a férfi röplabda NB I döntőjének harmadik, Fino Kaposvár SE - Vegyész RC-Kazincbarcika mérkőzésén Kaposváron 2016. április 25-én. A hazai csapat 3-0-ra győzött, ezzel megvédte bajnoki címét.
A kaposvári Rása Alex (b), Magyar Bálint (b2), Bagics Balázs (b3) és a kazincbarcikai Juhász Péter (j2), Toronyai Miklós a férfi röplabda NB I döntőjének harmadik, Fino Kaposvár SE - Vegyész RC-Kazincbarcika mérkőzésén Kaposváron 2016. április 25-én. A hazai csapat 3-0-ra győzött, ezzel megvédte bajnoki címét. - © MTI Fotó: Varga György
Kaposvár, Kazincbarcika – A férfi röplabda NB I döntőjének harmadik felvonását hétfőn este rendezték Kaposváron.

Amikor legutóbb, 2007-ben egymás ellen mérkőzött a fináléban a kaposvári együttes, illetve a Vegyész RC, akkor úgy lettek bajnokok a somogyiak, hogy egy játszmát sem engedélyeztek a Barcikának. Dávidék a finálé első két felvonását így hozták, vagyis nagy sansz volt rá, mindez ismét megesik. Bozóki kíméletlenül kihasználta az első feladás utáni helyzetet, aztán hosszút nyitottak a hazaiak. 4-4-ig nem történt ellépés, bátran játszott a VRCK, Juhász blokkolt remekül, és Dávid is rontott (5-8). Magyar két áthúzással csökkentette a különbséget, Árva vonalon túlra ütött és fordított is a Fino (12-11). Vendég időkérésre volt szükség, 14-12-nél Banai liftezett pontosan centerben. Kapaszkodtak Kovács Z.-ék, de a második technikai szünetnél két egységgel jobban állt a Kaposvár (16-14). Volt egy kétes bírói ítélet is, rosszkor rontott szervát Kovács Z. (19-16). Hosszú menet zárult borsodi ponttal, nem adta magát a Vegyész. Szabó D. lökete jelentett 20-20-at, de 22-20-nál időt kért Toma edző. A házigazda végül hozta a szettet, de ehhez kellett két out ütés, illetve egy gyenge nyitás is a látogató oldaláról.

Csányi be és zárkózás

A második szettet magabiztosabban kezdte a Kaposvár (3-0), Kovács Z. helyére a 18 esztendős Budai jött csereként. Szabó D. vezetésével feljött a Barcika (3-3), de megint a somogyiak kaptak el jobb szériát. Ráadásul Árva gyengén nyitott, ám nem csak ő, ezek ajándékpontok voltak a hazaiaknak (10-8). Figyeltek a vendégtámadásoknál Nagy J.-ék, így gyors egymásutánban két VRCK-idő történt (13-8). Visszajött Kovács Z. a pályára, Árva okosan ütött keresztbe, és működött a sáncmunka is, de öt egységgel továbbra is vezettek Dávidék (16-11). Banait váltotta centerben Csányi, közelebb zárkózott a Vegyész, szép labdamenetet nyertek meg, Kovács is jól „pöcizett” (19-18), máris időt kért Demeter György. A végjáték szorosan alakult, Banai visszatért (23-20), nagyon harcoltak Toronyaiék, viszont Bagics ásza 2:0-t jelentett.


fino_vegyesz4

A kaposvári Bagics Balázs (b), a kazincbarcikai Banai Máté (j2) és Toronyai Miklós a férfi röplabda NB I döntőjének harmadik, Fino Kaposvár SE – Vegyész RC-Kazincbarcika mérkőzésén Kaposváron 2016. április 25-én. A hazai csapat 3-0-ra győzött, ezzel megvédte bajnoki címét. MTI Fotó: Varga György


A harmadik játszmára úgy ment fel a Toma-gárda, hogy mindent megpróbál, ennek ellenére a somogyiak gyűjtötték a pontokat (4-1). Dávid keze gyorsan eljárt, nem úgy nézett ki, hogy bármilyen fordulat is bekövetkezhet (7-3). Budai érkezett újfent a VRCK-ban, azonban a Fino kontrollálta a felvonást és egyben a mérkőzést is (11-5). Szabó D. villogott, amikor labdát kapott, de ez nem volt elég a Kaposvárral szemben, amely haladt a győzelem, az arany­érem felé (14-8). Toronyai majdnem a nézőtérről adta fel a játékszert Szabó D-nek, aki ki is használta a helyzetet. Beállt az öt a két együttes között (18-13), már a labda is a barcikai térfélre csorgott le (20-13), közben Banai bokája sérült meg. Bokor és Surányi is lehetőséget kapott a meccsen, Toronyai még csinált egy okos áthúzást, a címvédő azonban gálázva fejezte be a mérkőzést, a bajnokságot. A tavalyi bronzérem után tehát idén ezüstérmet szereztek a barcikaiak, és ha folytatódik ez a tendencia, akkor jövőre…

Az összecsapás végén megtartották az éremátadást is, amelyben részt vett Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára is. A győztesnek járó kupát a kaposváriak részéről Bagics Balázs vette át.

– Molnár István –


Jegyzőkönyv

Fino Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika
3:0 (21, 22, 15)

Kaposvár, 1000 néző. V.: Mezőffy, Bátkai-Katona.


Fino Kaposvár: Magyar, Nagy J., Bozóki, Bagics, Dávid, Rása. Csere: Deák (liberó), Bögöly. Vezetőedző: Demeter György.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Szabó D., Banai, Juhász, Kovács Z., Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Budai, Csányi, Bokor, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.


Demeter György: – Feszült volt a mai meccs, mert az ember mindig izgul egy fontos mérkőzés előtt. Mi voltunk a bajnokság esélyesei, próbáltunk kiegyensúlyozottan teljesíteni, egész évben csak 7 szettet vesztettünk el. Gratulálok a csapatnak.

Toma Sándor: – Jelenleg ekkora a különbség a két csapat között. Nekünk egyelőre hegyeket kell megmozgatni azért, hogy fellépjünk a kaposvári szintre. Az előző hazai meccs után volt hiányérzetem, most, ma kezdtek a játékosok játszani, azonban ehhez a hőfokhoz, atmoszférához hozzá kell szoknunk. A fő célt, a döntőbe jutást elértük, köszönöm az egész csapatnak és aki a barcikai röplabda körül dolgozott egész évben, és köszönöm a szurkolóknak is a buzdítást.


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Fino Kaposvár javára.


fino2

A győztes kaposvári csapat tagjai ünnepelnek, miután 3-0-ra győztek a férfi röplabda NB I döntőjének harmadik, Fino Kaposvár SE – Vegyész RC-Kazincbarcika mérkőzésén Kaposváron 2016. április 25-én. A hazai csapat ezzel megvédte bajnoki címét. MTI Fotó: Varga György

hirdetés


hirdet�s