Friss hírek

2008.09.30. 19:16

Nyugdíjasokat vert meg négy fiatal - jogerősen elítélték őket

<p>Idős embereket bántalmaztak azok a Veszprém megyei fiatalok, akikre több év fegyházbüntetést szabtak ki szerdán a Győri Ítélőtáblán. A vádlottak két nyugdíjast is megvertek, egyikük belehalt az ütlegelésbe. Az ítélet jogerős.</p>

Az ügyben négy vádlott állt a Győri Ítélőtábla előtt szerdán, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával. A fiatalok 2004 júliusában a Veszprém megyei Nagytárkánypusztán betörtek egy idős férfi házába. A házigazdát otthon találták, megverték az idős férfit, aki súlyosan megsérült.

Ugyanez a társaság 2006 márciusában Káptalanfán is ki akart rabolni egy nyugdíjas, 78 éves férfit. Ezt az embert is megverték, és ő később belehalt a bántalmazásba. A négy fiatalember milliós zsákmányra számított a házban, de csak hatezer forintot találtak, amit később tankolásra költöttek.

Az elsőrendű vádlott a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú volt, ezért őt négy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és három évre eltiltották a közügyektől. A másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott 12, 13 illetve 15 év fegyházbüntetést kapott, valamint 8,9, illetve 10 évre eltiltották a közügyektől. Az ítélet jogerős - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Világhy Erzsébet, a Győri Ítélőtábla elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!