Az APEH sem tud mit kezdeni a ki nem fizetett támogatással

Már csak a bíróságon támadhatja meg az Érző Szív Alapítványt az az édesanya, akinek beteg gyereke nevében több mint egy millió forintot gyűjtött össze az újkígyósi alapítvány és abból csupán 220 ezer forintot adtak oda neki. Az ügyészség és az adóhivatal is azt mondja, nem tudnak segíteni az asszonyon, mert az alapítvány – az elszámolás szerint – az okiratban foglaltakra költötte el a többi támogatást.

Blázsik Patrik nyitott gerinccel született, talán soha nem tud lábra állni. Házon belül, vagy hason egy gördeszkán, vagy az újonnan kapott kerekes székével közlekedik. A kisfiú most 3 éves. Édesanyja egyedül neveli havi 64 ezer forintból, amiből több mint 17 ezret Patrik gyógyszerére fizet ki.

A kis fiú megsegítésére kezdett gyűjtésbe az Érző Szív Alapítvány. Az adományokból több mint 1 millió forint gyűlt össze, amelyből a családnak csupán 220 ezer forintot adtak oda. Blázsik Ildikó akkor szembesült mindezzel, amikor júliusban megkapta az alapítvány elszámolását. Kiderült, hogy több mint 800 ezer forintot telefonszámlára, üzemanyagra költött az Érző Szív és vettek belőle számítógépet is.

Az édesanya az adóhivataltól is és az ügyészségtől is kért állásfoglalást, hogy mit tegyen, hogy a támogatók felajánlását megkaphassa. Mindkét hivataltól azt a választ kapta, hogy nem találtak kivetnivalót az alapítvány munkájában, az adományokat arra használják fel, ami az alapító okiratban szerepel – mondta a Független Hírügynökségnek Blázsik Ildikó. Így csak a bíróságon támadhatja meg az alapítványt, de arra nincs pénze.

Az alapítvány részéről senki nem akart nyilatkozni. Közleményt juttattak el, ebben azt írják, hogy ők helyesen jártak el. Azt is közlik, hogy ha az anya szerződést akar bontani velük, akkor számoljon el az eddig megkapott támogatással. A közleményben még az is szerepel, hogy július 1. óta Patrik nevére már nem gyűjtöttek adományokat.