Az angolok tettek keresztbe

Az angolok tettek keresztbe
Negyven évvel ezelőtt ökölvívással nyitott a miskolci városi sportcsarnok. Az „ismétlés” elmarad(t).

Válogatott csapatmérkőzés? Nemzetközi torna? Vagy éppen jegyzett utánpótlás viadal? Az elképzelés mindenkinek tetszett, elvégre a bunyó népszerű műfaj a megyeszékhelyen. Az apropót pedig az szolgáltatta, hogy az intézményt négy évtizeddel ezelőtt a junior ökölvívó Európa-bajnoksággal avatták fel. Az idén novemberre tervezett ismétlésből azonban végül nem lesz, lett semmi.
– Bennünk megvolt a szándék a rendezésre, de az, hogy nem jön létre ez a válogatott viadal, az nem rajtunk múlt – mondta dr. Szatmáry-Antal Tamás, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója. – Mi az utolsó pillanatig hittünk abban, és bíztunk benne, hogy tető alá lehet hozni az eseményt, mialatt vártunk a szövetségre. Csötönyi Sándor elnökkel augusztusban beszéltem minderről utoljára, s úgy voltam, voltunk vele, amennyiben szeptemberig nincs semmi biztos az ügyben, nincs jelzés, akkor el kell tekintenünk ettől a rendezvénytől, ugyanis 3-4 hét felkészülés kevés rá. Pedig voltak, akik lobbiztak nekünk, mellettünk, ám nemhogy Miskolcon, de az országban máshol sem volt válogatott találkozó mostanában.


Talán jövőre

– Természetesen mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy felelevenítsük a régi szép időket, hiszen a miskolci csarnok nyitórendezvényén öt aranyérmet szereztünk – kezdte Csötönyi Sándor, az országszerte ismert és népszerű sportvezető. – Úgy terveztem, hogy az angolokat „viszem” Borsodba, szóval a szigetországiak legjobbjait és persze a magyar menőket szántam a negyven éves születésnap fénypontjának. Úgymond az odavágó lett volna Miskolcon, a visszavágó pedig másnap, vagy kicsit később Debrecenben. Miért nem lett belőle semmi? Mert az angolok valamilyen indokkal visszamondták a szereplési lehetőséget… Próbálkoztam az írekkel és a németekkel is, de ez sem jött össze. Engem azonban megacélozott a box, nem adom fel, hiszem, hogy előbb-utóbb szeretett sportágammal is megünnepelhetjük a létesítmény negyven évét.
Az elnök közölte: a felnőttek a napokban a szlovákokkal mérkőznek Galántán, és ennek visszavágója tavasszal akár Miskolcon is lehetne… Igaz, 2011-ben már 41. esztendős lesz a sportcsarnok, de ez végül nem oszt és nem szoroz, az a lényeg, hogy az ökölvívás helyi szerelmeseinek jó programot kínáljanak. Csötönyi Sándor azt is elárulta, hogy már megkereste az amerikaiakat is, hiszen – szavai szerint – ez lenne az igazi durranás, de a tengerentúlról egyelőre még nem kapott választ.
-MI, KT-