Az Andor utcán lehet szombaton a kerékpárokat regisztrálni Miskolcon

Az Andor utcán lehet szombaton a kerékpárokat regisztrálni Miskolcon
© Fotók: ÉM
Miskolc – A rendőrség „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi programjához illeszkedik a „BikeSafe” kerékpár-regisztrációs projektje, ami Miskolcon is elérhető.

A Kerékpáros Miskolc Egyesület által szervezett „bringás uzsonna” rendezvényen a kerékpár tulajdonosok felkereshetik a rendőrség regisztrációs sátrát május 5-én 15 óra és 18 óra között, az Andor utca és József Attila utca közti területen.

A „BikeSafe” program a Rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett vagy ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válik.

letoltes_650

A regisztráció menete:

– Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek rögzítésével. (márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.)

– A regisztráció során maximum 10 fénykép készül a kerékpárról.

– A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakemberei tisztelettel várnak minden érdeklődőt a „BikeSafe” miskolci helyszínén.

– ÉM –