Az Amerikai Kuckó szeptemberi programjai

amerikai kuckó
amerikai kuckó
Debrecen – Az Amerikai Kuckó (American Corner) szeptemberben is különböző programokkal várja az angol nyelv és az amerikai kultúra iránt érdeklõdõket. Barta Dóra a Kuckó menedzsere tájékoztatta a HAON-t a közelgő őszi programokről.  USA-kvíz [.doc – 30KB] USA-quiz [.doc – 24KB]

A középiskolások minden kedden, 15 órától az angol dráma klub foglalkozásokon vehetnek részt. Ugyancsak keddenként 17 órától angol társalgási klubban lehet a nyelvet gyakorolni korhatár nélkül. Szintén keddenként 19 órától angol nyelvû filmeket lehet megtekinteni. Ezek a következõk:

Szept. 4. The Graduate

Szept. 11. Faith and Doubt at Ground Zero

Szept. 18. Tootsie

Szept. 23. Vertigo

Szintén szeptember hónapban a három kuckó az Egyesült Államok nagykövetségével közös szervezésben középiskolásoknak indít vetélkedõt. Ebben egyéniben indulhatnak a kuckók megyéiben tanuló 14-18 évesek.

A www.americancorner.hu oldalon hamarosan megtalálhatók lesznek a verseny feltételei. A játék angol nyelven, nyolc fordulóban fog zajlani és a döntõ Budapesten lesz áprilisban.

Az elsõ díj 100.000, a második 75.000, a harmadik 50.000 forint.
Októberben a megszokott programkínálatot a légierõ 40 fõs zenekarának koncertje fogja színesíteni. A rendezvény pontos helye és ideje még szervezés alatt áll.

NNS