Az amerikai hadsereg főparancsnoka elítélte a homoszexualitást – nagy a felzúdulás

Az amerikai hadsereg főparancsnoka kedden erkölcstelenségnek nevezte a homoszexualitást, és amellett állt ki, hogy a hadseregbe ne engedjenek melegeket. Több melegszervezet azonnal felháborodva reagált, és bocsánatkérést követelt.

Peter Pace tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a Chicago Tribune című napilapban kedden megjelent interjúban kijelentette: “a homoszexuális nemi aktus erkölcstelenség, és nem kellene szentesítenünk az erkölcstelenséget. Szerintem az Egyesült Államok érdekeit nem szolgálja, ha igent mondunk bármilyen erkölcstelenségre”.

Több melegjogi szervezet is bocsánatkérést követelt Pace tábrnoktól, valamint elhatárolódást a védelmi minisztériumtól.

A katonák jogvédelmi hálózata elnevezésű szervezet elnöke, Dixon Osburn kijelentette, hogy Pace tábornok szavai sértőek és tiszteletlenek azzal a “65 ezer meleg férfival és leszbikus nővel szemben, akik az amerikai hadseregben szolgálnak”

“Ezek a férfiak és nők óriási áldozatokat hoznak a hazánkért, és Pace tábornoktól elismerést érdemelnének, nem elmarasztalást” – tette hozzá a meleg és leszbikus katonák jogvédő szervezetének vezetője.