Az amatőrök profizmusa

Amatőrök is versengtek
Amatőrök is versengtek
Máriapócs – Bömbölő motorok, az erőcsúsztatásoktól visító gumiabroncsok jellemezték az amatőröket is. Emellett látványos ütközések, kiszakadt kerekek, borulások és más félelmetes dolgok is előfordultak a Húsvéti Rallikrossz Parádén.

Az amatőr indulók is látványos és izgalmas köröket futottak, a Húsvéti Rallikrossz Parádén. A 600 köbcenti alattiaknál, vagyis a Trabantosoknál a címvédő Nagy Gergő toronymagasan hozta a tőle elvárt eredményt, mögötte Katona László és Vonza Tamás ért célba.

Az 1600 alattiaknál, a szinte már állandó harcot vívó hármas, Bihari Zsolt, Elek Gábor és Berke József ismét egymásra talált. A három Ladás versenyző közül Bihari Zsolt állhatott a dobogó legfelső fokára, majd őt követte Elek Gábor és Berke József.

Az 1600 alatti nyugatiaknál a japán autók elsöprő fölénye volt a jellemző. Kéninger Antal a látványosan megszépült Suzuki GTi-vel, haladt el elsőként a kockás zászló alatt, s mögötte a romániából érkezett Honda CRX-es Vajda Zsolt és Csillag György viaskodott a ezüst éremért. Kettejük csatájából Vajda Zsolt került ki győztesen.

Ugyanebben a kategóriában, a 15 éves osztrák Romina Fritz borzolta a kedélyeket. A fiatal hölgy az elődöntőkben borult, de kitartott és a vég elszámolásnál 7-ik lett. Az 1600-2000 köbcentiseknél Vári Mihály (BMW) magabiztosan nyerte a futamot, és Liszkai Elek (Mazda 323) és Áfra Attila (Toyota Corolla) állhatott a díjkiosztón a győztes mellett.

Vári azonban nem csak ebben a mezőnyben állt rajthoz, hanem az összkerekesek között is. Sajnos itt már kevésnek bizonyult a Bömös. Emődi János (Mitsubishi EVO VI) és Takács László (Lancia Delta) már a rajtot követő első fordulónál tetemes előnyre tett szert, s így a befutónál Emődi, Takács, Vári lett a sorrend.

– Kiss Takács Béla –Sporthírek