bALEK7

2019.08.27. 08:00

Megismerkedhetnek az egyetemi szokásokkal

Vasárnap elstartolt a gólyatábor, amit Miskolcon egyébként bALEK7-nek neveznek.

Bájer Máté

A gépészeknél a jengázás is befért a programok közé

Fotó: Kozma István

A négynapos bALEK7 során persze fontos szerepet kap a szórakozás, de a színes programok alatt a gólyák összerázódhatnak egymással és megismerkedhetnek az egyetemi szokásokkal, hagyományokkal.

 

Sokaknak a hajnalig tartó bulik, fesztelenül partizó fiatalok képe ugrik be a gólyatábor hallatán. Ez legalább ugyanolyan távol áll a valóságtól, mintha azt képzelnénk, a rendezvény csupán arról szól, hogy megismertessék a friss hallgatókkal a campus területét, nehogy eltévedjenek majd órákra menet.

Az igazság valahol félúton van. A négynapos bALEK7 során persze fontos szerepet kap a szórakozás, de a színes programok alatt a gólyák összerázódhatnak egymással és felsőbb éves társaikkal, barátokra találhatnak és megismerkedhetnek az egyetemi szokásokkal, hagyományokkal. Röviden fogalmazva felkészülnek azokra a változásokra, amelyek a gimnázium után várnak rájuk az egyetemen. A programok karonként eltérőek, de a lényeg ugyanaz.

„Lehet, kicsit hangosak vagyunk, meglepően magázódunk a gólyákkal annak ellenére, hogy egy kezünkön meg tudjuk számolni a köztünk lévő évek számát, ezek mellett mégis arra törekszünk, hogy mindenki jól érezze magát és olyan történetekkel térjen haza, amelyeket még hosszú éveken keresztül fog mesélni egy-egy sör mellett” – olvasható az egységes hitvallás a hallgatói önkormányzat honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában