Az almáról szól minden Csengerben

Lekvárt főzhetnek, versenyezhetnek és előadásokat hallgathatnak a Szatmári Almanapokra Csengerbe látogatók. A rendezvény részletes programja [.doc – 30KB]

Sipos Barna festőművész kiállításával nyitják meg ma 10 órakor a csengeri helytörténeti múzeumban a IV. Szatmári Almanapokat.

A program diák-rajzversennyel és alma futással folytatódik, majd 14 órakor veszi kezdetét a városi sportcsarnok parkjában az almalekvárfőző verseny. Ezzel egyidőben a szabadtéri színpadon a térség hagyományőrző együtteseinek kulturális műsora szórakoztatja a jelenlévőket, s 16 órakor istentiszteletet tartanak a református templomban.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját 17 órakor tartják a polgármesteri hivatal dísztermében, ahol Gazda László, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet. A köszöntő szavakat követően nyitó hangverseny következik, majd 19.30 órakor Géczi Erika és Szűts István lép a szabadtéri színpadra, s 20.30 órakor Varga Miklós ad koncertet.

Pénteken szakkiállítás megnyitójával indul 10 órakor a program: dr. Máhr András, az FVM helyettes államtitkára szól a jelenlévőkhöz a városi sportcsarnokban. Előadások hangzanak el a térség gyümölcséről, az almáról 10.30 órától a polgármesteri hivatal dísztermében és ezután estig változatos kulturális műsor színesíti a kínálatot.

Szombaton 9.30 órától sakk kupa és labdarúgó torna és zongoraverseny várja az érdeklődőket.

– Koncz Nóra –