Helyi közélet

2010.06.16. 12:59

Árvíz - Csaknem 2500-an védekeznék még itthon

<p>Továbbra is csaknem 2500 ember vesz részt országszerte az árvízi védekezésben - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdai összefoglalójából. 88 települést érinti most az ár- és belvíz, a magyarországi folyókon csaknem 2000 kilométer hosszan van érvényben valamilyen szintű védelmi készültség.</p>

A magyarországi folyókon jelenleg 1943 kilométer hosszan van érvényben árvízi készültség és 159 ezer hektár a belvízzel elöntött terület. Az elmúlt 24 órában 88 településen kellett védekezni, a munkában csaknem 2500-an vesznek részt. Az árvíz és belvíz miatt szerda reggelig félszáz településen összesen 351 épület dőlt össze, ebből csaknem 300 Borsodban. Az eddig kitelepítettek közül több mint 1300-an továbbra sem térhettek vissza otthonaikba. A közlekedést tekintve már csak 22 alsóbbrendű útszakaszon van teljes, 13 szakaszon pedig részleges lezárás. Emellett hét vasúti pályaszakasz van zárva még most is.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 38 ár- és belvíz által veszélyeztetett településen csaknem 2000 ember vett részt a védekezésben, így a nyúlgátépítésben és a homokzsáktöltésben. Újszászon az artézi kutak továbbra sem üzemelnek, Szászberken pedig az ivóvíz csak forralva fogyasztható.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már nincs elzárt település, és ivóvíz is van mindenhol. Zajlik a fertőtlenítés, már több mint 170 településen végeztek ezzel a szakemberek. A szúnyogirtás folytatódik a megyében, szerdán 68 településen dolgoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában