Az állat tragédiája

Akt.:
Az állat tragédiája
© Fotó: KM
Ha nem a munkám szólított volna vasárnap délután Nagycserkeszre, magánemberként lettem volna jelen az állatkínzás ellen felszólalók és a -kínzók szigorúbb büntetése mellett kardoskodók tömegdemonstrációján, mert hiszem, hogy aki képes lassú haldoklásra ítélni, halálba kínozni egy jószágot, annak bűnhődnie kell, nem kicsit, nagyon, a rácsok mögött. Márpedig a jelenleg hatályos törvények kesztyűs kézzel bánnak az ilyen elkövetőkkel. Palicz István jegyzete.

Ahelyett, hogy azt fejtegetném, mennyire szimpatizálok Fülöp kutyus és sorstársai tragédiájának hallatán a szemet szemért gondolattal, inkább azt írom le, milyen kellemeset csalódtam az agresszív futballhuligánoknak tűnő, állatbarát szurkolók összefogásában, viselkedésében. Egy tábort alkotva, kulturáltan és intelligensen álltak ki egy jó ügyért. Amikor egyikük rosszul lett a tűző napon, másikuk hatalmasat esett egy kátyú miatt, azonnal egymás segítségére siettek. Megköszönték az eseményt biztosító rendőrök munkáját, rendet és tisztaságot hagytak maguk után a rendezvény helyszínén, majd együtt meneteltek el a „terror házához”, ahol a kiszolgáltatott négylábúakért mécsest gyújtók a törvényalkotó „nagykutyáknak” is üzentek: Börtönbe az „állatokkal”!

Palicz István


Videó: Több százan vettek részt a Fülöp emlékére szervezett nagycserkeszi tüntetésen

Fülöp története az egész országot megrendítette. Ezért a szurkolók összefogtak és békés demonstrációt szerveztek, hogy felhívják a figyelmet az állatkínzásokra.