Az Alföld virágai a DMK Homokkerti Közösségi Házában

Az Alföld virágai - kiállítás a DMK Homokkerti Közösségi Házában
Az Alföld virágai - kiállítás a DMK Homokkerti Közösségi Házában - © Fotó: DMK
Debrecen – A 10 éves Homokkerti Közösségi Házat az ünnepi programsorozat nyitórendezvényén a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület által meghirdetett „Az Alföld virágai” című pályázati kiállítással köszöntötték szeptember 30-án.

A nagy érdeklődéssel kísért kiállítást az egyesület elnöke, Hubert Erzsébet nyitotta meg. Az Alföld virágait a tárgyalkotók hímzéseken, öltözeteken, szőtteseken, kerámiákon, nemez-viselet kiegészítőkön, szarutárgyakon, ötvösmunkákon, gyöngyökön jelenítették meg. Ezt a kiállítást a következő hónapokban a megye több településein is bemutatja az egyesület.

A nyitórendezvényen a kiállításon résztvevő alkotókat és a városrész lakóit Debrecen önkormányzata nevében Danku Attila, a Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte.

Szőnyi Sándorné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatóhelyettese köszönetet mondott a közösségi házban működő közösségeknek és az ott dolgozóknak. A DMK egykori igazgatója, dr. Tar Károlyné felidézte a közösségi ház létrehozásának és a 10 évvel ezelőtti átadásnak a történetét.

A rendezvényen műsorral köszöntötték az intézményt a Homokkerti Pitypang Óvoda óvodásai és pedagógusai, valamint a Guzsalyas Néptánccsoport táncosai.

– Debreceni Művelődési Központ –