Az albán gazdasági miniszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) kezet fog Milva Ekonomi albán gazdasági miniszterrel találkozójukon a kínai Ningpóban 2016. június 9-én. A miniszterek a II. Kína és a Kelet-Közép-Európai Országok (KKE) Gazdasági és Kereskedelmi Miniszterek Találkozóján vesznek részt a kínai városban.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) kezet fog Milva Ekonomi albán gazdasági miniszterrel találkozójukon a kínai Ningpóban 2016. június 9-én. A miniszterek a II. Kína és a Kelet-Közép-Európai Országok (KKE) Gazdasági és Kereskedelmi Miniszterek Találkozóján vesznek részt a kínai városban. - © MTI Fotó: KKM
Budapest – Milva Ekonomi albán gazdasági miniszterrel tárgyalt a Kína-KKE Gazdasági és Kereskedelmi Miniszterek találkozóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kelet-kínai Ningpóban – közölte a külügyi tárca csütörtök reggel az MTI-vel.

Mint közleményükben kiemelték: Albánia kifejezetten érdekelt magyar vállalatok részvételében vízügyi, infrastrukturális és energetikai beruházások terén. Szijjártó Péter megerősítette, hogy Magyarország elkötelezett támogatója Albánia integrációs folyamatának. Ez tovább erősíti a két ország gazdasági és kereskedelmi együttműködését, amelynek dinamikus bővülése az idei év első negyedévében 25 százalékos növekedéssel folytatódott.

A két miniszter üdvözölte, hogy az év végétől újra közvetlen légi járat köti össze Budapestet és Tiranát – olvasható a KKM közleményében.

– MTI –