Friss hírek

2009.09.11. 22:22

Továbbra sincs tévéelnök

<p>Bár az elnökségnek volt jelöltje, mégsem sikerül pénteken megválasztani a Magyar Televízió új elnökét, mert a nagykuratórium nem támogatta Székely Ferencet. Az elnökség most azon gondolkozik, hogy írjon-e ki egyáltalán új pályázatot - mondta a Független Hírügynökségnek Czeglédi László az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnöke.</p>

Székely Ferencet támogatta az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége kétharmados arányban, így õ lehetett volna a televízió következõ elnöke. Azonban Székelyt a nagykuratórium már nem támogatta, így elvileg új pályázatot kell kiírni. Czeglédi László az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy az elnökség a mostani sikertelen jelölés után elgondolkodik azon, hogy egyáltalán kiírja-e az új pályázatot. Errõl jövõ héten szerdán tárgyalnak - mondta.

Legutoljára 2009 márciusában a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége Sztaricskai Tamás menedzsert jelölte a tévéelnöki posztra második alkalommal is, de a civil kurátorokkal kiegészült nagykuratórium másodszor sem szavazott bizalmat az indulónak.

Az MTV-nek csaknem másfél éve nincs elnöke. A poszt tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Õ volt az MTV elsõ olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét. A két közszolgálati csatornát 2008. március eleje óta az MTV alelnöke, Medveczky Balázs irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!