Friss hírek

2009.03.07. 06:04

Pályára tudnak lépni kaposvári foci suli csapatai - lesz felszerelése a kifosztott egyesületnek

<p>Mégis pályára tudnak lépni szombaton a kaposvári Mézga utánpótlás labdarúgó iskola csapatai. Az egyesületnek többen is adtak pénzt, valamint felszereléseket. Ezeket azután ajánlották fel, miután az egyesület szertárát ért betörésről a Független Hírügynökség hírt adott.</p>

Csaknem kilencszázezer forintot és négy garnitúra mezt, valamint focilabdákat kapott a kaposvári Mézga foci suli. Az adományokat politikusok, cégek, magánszemélyek ajánlották fel azt követően, hogy a Független Hírügynökség híradásából értesültek az egyesület szertárát ért betörésről. Egy 77 éves kaposvári hölgy például kétezer forintot adott az egyesületnek.

"Én is, és a gyerekek is alig hisszük el, hogy ennyi felajánlás érkezett. Boldogok vagyunk, hogy a hétvégén pályára tudunk lépni. Bevallom, a hét elején még nem hittem ebben." - mondta a Független Hírügynökségnek Horváth János, a Mézga foci suli alapítója.

Szombaton délelőtt a 13 és 15 éves korosztályosok lépnek pályára a Somogy megyei Nagyberkin. NB II-es mérkőzéseket játszanak. Ellenfelük a Kaposvölgye Vállalkozók csapatai lesznek.

A Mézga foci suli a múlt héten kerül bizonytalan helyzetbe, amikor az egyesület szertárát valaki feltörte és kifosztotta: hét garnitúra, összesen 140 darab játékos mezt, több tucat labdát vittek el, a kapura való hálókat pedig szétvágták. Azt, hogy ki és mikor tette, egyelőre nem tudják. Új felszereléseket viszont nem tudtak volna venni, az legalább 560 ezer forintba került volna, az egyesület éves költségvetése pedig kétmillió forint. Felszerelések nélkül azonban nem léphettek volna pályára. Ebben az esetben pedig megbüntette volna őket a szövetség, akár pontot is levonhattak volna tőlük.

A Mézga Focisuli 1996 óta működik Kaposváron. Utánpótlást nevelnek az óvodás kortól egészen 18 éves korig. A 13 év alatt 2000 fiatal sportolt itt, több mint 300 kupát és trófeát nyertek. 2005-ben a 15 évesek megnyertek egy kis Európa bajnokságot Németországban, a tavalyelőtt pedig a 16 évesek verték meg az Ajax utánpótláscsapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!