"Az ajtók záródnak, a Városház tér következik"

"Az ajtók záródnak, a Városház tér következik"
Egészen pontosan már nem a címben említett megállóhely következik a Zöld Nyíl munkálatai szempontjából, ám természetesen nevezett helyen is akad még bőven munka. De milyenek a közlekedési vállalat első tapasztalatai a fél év után újraindult villamos forgalom kapcsán?

“A kollégáknak eddig szerencsére csak pozitív tapasztalatai vannak!” – vonta meg az elmúlt 24 óra mérlegét a fél év után november 1-jén újra indított villamos közlekedés kapcsán Braun Csaba, az MVK Zrt., marketing osztályvezetője. “A felújított szakasz gyorsabb és csendesebb is. Kiemelném, hogy nem fordult elő semmilyen műszaki hiba sem. Ez annak tükrében is nagyon jó dolog, ha tudjuk; a felsővezeték rendszert is cserélték a villamospálya hosszú szakaszán. Természetesen ez csak egy mérföldkő a Zöld Nyíl projekten belül, amely még nem fejeződött be és tovább tartanak a munkálatok.”

A sétálóra ne!

Braun Csaba hozzátette: a selyemréti villamos-megállóhely lehet annak a tekintetében mintamegálló, mely szerint olyan burkolat kerül kialakításra a nevezett helyen, amely segíti a vakok és gyengénlátók közlekedését. Ugyanakkor a Selyemréten adhatják hamarosan át az első “fedett” megállót is.

Az MVK Zrt. marketing osztályvezetője ezúton is felhívja a belvárosban személygépkocsival közlekedők figyelmét, hogy a Széchenyi utcát csakúgy, mint az április munkálatok megkezdése előtt, ne használják közlekedésre.
“A sétáló utcán egyébként sem lehet közlekedni, és emellett komoly károkat okoznak a behajtók a munkaterületre. Azaz, kérjük, hogy senki ne autózzon a Széchenyi utcán!” – tolmácsolta kérését a szakember. 

(JLI)


Nézőpont: Suhanunk, mint a nyíl

eszak | 2010.11.02 07:12
Örültek is meg nem is. Mármint azok az utasok, akiket hétfőn arról faggattam, mit szólnak ahhoz, hogy a belvárosban újra jár a villamos. Örömüket az okozta, hogy vége a sok gyaloglásnak, vp- és vpb-megálló keresgélésnek, a sok kényelmetlenségeknek, a villamos végre ott fut, ahol annak futnia kell (egy darabig). Azonban némi csalódottságuknak is hangot adtak. Hegyi Erika jegyzete

“Nagyon hiányzott már a villamos!”

eszak | 2010.11.01 15:50
Miskolc – Az utasok örülnek, hogy a belvárosban újra csilingel a villamos, de csalódottak a régi szerelvények miatt.