Az AIG után a Fortis is tapintatlan

A pár napja a belga és a holland állam által közösen megmentett belga Fortis bank vállalati partyt tart Monaco legdrágább szállodájában. A cég biztosítási részlegét a francia BNP Paribas vásárolta fel 5,7 milliárd euróért és miközben sok kis- és nagybefektető milliárdokat vesztett a válságba jutott Fortis üzelmein, a cég 150 ezer euróért rendezett ünnepséget.

Az 50 külső ügynök és a felső vezetés a miniállam legelőkelőbb szállodájában, a Hotel de Parisban kényezteti magát, ahol egy éjszaka 1500 euróba kerül. Ebédjüket pénteken a három Michelin csillagos XV. Lajos nevű étteremben költötték el, amelyet a világ nyolcadik legjobb vendéglőjeként tartanak számon – a menü 300 euró. A biztosítási társaság állja a repülőjegyek számláját is.

A cég szóvivője nem cáfolta a hírt, csak annyit fűzött hozzá, hogy a monacói eseményt már hónapokkal ezelőtt megszervezték, és az részét képezi a vállalat kereskedelmi tevékenységének. Még megjegyezte: a Fortis tisztában van a közvélemény érzékenységével, amellyel a pénzügyi válságot követik.

A héten derült fény arra, hogy egy héttel azt követően, hogy az amerikai kormányzat megmentette a világ harmadik legnagyobb biztosítási társaságát, az AIG-t, a cég vezetőségét Kaliforniai luxusúton látta vendégül – az ő partyjuk árcédulája 300 ezer euróra rúgott.