Az ágyon ütötte-verte önkívületben lévő anyját a borsodi férfi

Az ágyon ütötte-verte önkívületben lévő anyját a borsodi férfi
Köröm, Miskolc – Könnyű testi sértéssel vádolják a magáról megfeledkező férfit.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 47 éves férfival szemben, aki még tavaly nyáron alvó édesanyját bántalmazta körömi lakásukban.

Alaposan begurult

A férfi és édesanyja között már hosszabb ideje feszült volt a viszony az anya italozó életmódja miatt. Az ominózus napon reggel a férfi és élettársa dolgozni indultak és néhány hónapos kisfiuk felügyeletét a nagymamára bízták, mivel feltételezték, hogy a nő – aki ekkor már három hete nem fogyasztott alkoholt – képes lesz a gyermeket ellátni.

A férfi a kora esti órákban tért haza, mikor is az élettársa rendkívül feldúlt állapotban számolt be neki arról, hogy édesanyja nem gondoskodott a gyermekről, leittasodott, a kisfiút a tűző napon hagyta és azt sem tudta megmondani, hogy adott-e enni és inni a gyereknek.

A férfin ekkor csillapíthatatlan düh lett úrrá, berohant a szobába, ahol az édesanyját – a közelében borosüveggel és nyugtatókkal – az ágyon fekve találta. Előbb megpróbálta durván felrázni, majd látva, hogy lényegében önkívületi állapotban van, többször megütötte az arcán és a mellkasán, végül kirángatta az ágyból és a lakás teraszára vonszolta, ahol még kétszer arcon ütötte.

Zúzódások

A nő – aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett – végül a szomszédaihoz menekült.

Az ügyészség körültekintően vizsgálta a sértett cselekvőségét is, azonban vele szemben a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja nem volt megállapítható.

Próbaidős börtön?

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja, és vádiratában vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

ÉM-SZBA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .