Sport

2014.01.09. 12:15

Nagyon köszöni a bizalmat Bacsa Patrik

Miskolc, Telki - A DVTK fiatal csatára, Bacsa Patrik örül(t) annak, hogy Pintér Attila meghívta a közös gyakorlásra.

Miskolc, Telki - A DVTK fiatal csatára, Bacsa Patrik örül(t) annak, hogy Pintér Attila meghívta a közös gyakorlásra.A magyar labdarúgó-válogatott nemrégiben kinevezett szövetségi kapitánya, Pintér Attila már bemutatásakor elmondta: szeretné, ha minél többször mód nyílna arra, hogy összetartásokon vehessenek részt a keretnél szóba jöhető játékosok. Az első ilyen esemény hétfőn és kedden zajlott Telkiben, ahol 32 labdarúgó jelent meg, közte diósgyőriek is: Kádár Tamás, Elek Ákos, Futács Márkó és Bacsa Patrik. Az Észak-Magyarország a fiatal, saját nevelésű csatárt kereste meg szerdán.

– Az egész úgy kezdődött, hogy egyik nap felhívott a válogatott csapatmenedzsere, Tömő Attila és megkérdezte, hogy el tudnék-e menni egy ilyen összetartásra a megadott időpontban, nem leszek-e ekkor külföldön, hiszen tudja, hogy a DVTK-nak még nem kezdődött el a felkészülése – emlékezett vissza a történtekre Bacsa Patrik. – Mondtam, hogy ,,persze", de ha nem lettem volna Miskolcon, akkor is mindent megtettem volna azért, hogy ott legyek, mert az ilyen meghívás nagyon megtisztelő. Ha nem ismerném a menedzsert korábbról, azt is hihettem volna, hogy valaki, valamelyik csapattársam szórakozik velem, de szerencsére szó sem volt ilyesmiről. Egyből felhívtam a szüleimet, akiknek az volt az első reakciójuk, hogy biztosan csak hülyéskedem, de mondtam nekik, hogy nem... Mit gondoltam abban a pillanatban? Egy ideig nem tudtam mit kezdeni az érzéssel, de aztán öröm lett úrrá rajtam. Végül is minden profi futballistának az az álma, az a célja, hogy egyszer felnőtt válogatott legyen és ezen az úton komoly lépés, ha az embert közös edzésre hívják.

A piros-fehérek futballistája bevallotta, számára rendkívül hasznosak voltak a tréningek, jól érezte magát Telkiben a többiek között, kiváló hangulat uralkodott, igyekezett megfelelni Pintér Attila elvárásainak.

C. Ronaldo, Ronaldo

Bacsa Patrikot ezt követően arról faggattuk, hogy mostanában mennyire elégedett magával, az elmúlt hónapok történéseivel?

– Sose lehet megelégedni, mert tanulni minden nap kell és lehet, s ez nem csupán a focira igaz, hanem az élet valamennyi területére. Egy villanyszerelő is képezi magát, lapozza a szakkönyveket, érdekli, hogy milyen új dolgok vannak mondjuk a fizikában... Nekem még mind fejben, mind fizikálisan sokat kell tanulnom.

Azért ne felejtsük el a bizalmat, amelyet a szakmai stábtól, konkrétan Sivic Tomislav vezetőedzőtől megkapott – jegyeztük meg a csatárnak.

– A tudás mellett ez egy nagyon fontos dolog, hálás is vagyok azért a segítségért, amit eddig kaptam és természetesen azért, hogy a vezetőedzőnk hisz bennem – vallotta be Bacsa Patrik. – Az mindig jó hatással van egy futballista teljesítményére, ha biztatják, ha mellette vannak, szerintem ezért is tudtam felszabadultan játszani, hét gólt elérni az ősszel.

A 21 éves támadó még 2010 májusában, a Diósgyőr zalaegerszegi fellépésén debütált a borsodiak felnőtt csapatában, és az azóta eltelt bő három és fél évben folyamatosan lépegetett előre.

– Igyekeztem az edzéseken, kerestem az újat, a lehetőségeket, hogy miként lehetnék jobb. Hozzá kell azt is tenni, hogy a szüleim fizika-testnevelés szakos tanárok, vagyis a családi háttér olyan, hogy gyermekkorom óta sokat mozogtam, fociztam. Szeretem a különböző játékosokról szóló életrajzi könyveket, vannak bennük jó gondolatok, amiket érdemes megfogadni. Egyébként a példaképem a portugál Cristiano Ronaldo, míg régebben a ,,galaktikus" Real Madridból a brazil Ronaldót kedveltem.

ÉM-MI


A jövőről: csak az előtte lévő fél év

Bacsa Patrik 2013-ban 2016 júniusáig hosszabbított a DVTK-nál, ami persze nem jelenti azt, hogy ki is tölti az idejét, főleg, ha ott folytatja, ahol az ősszel abbahagyta... A zuhanyhíradóban már el is terjedt, hogy több klubnak felkeltette az érdeklődését... ,,Nyilván szeretnék egyszer külföldön focizni, de ebben a pillanatban arra figyelek, hogy az előttem, illetve a csapat előtt lévő fél szezon a lehető legjobban sikerüljön" – nyomatékosította a Diósgyőr csatára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!