Az 5 legfelkapottabb esküvői trend 2011-ben

Az 5 legfelkapottabb esküvői trend 2011-ben
A divattervezők és a neves divatházak már az elmúlt évben keményen dolgoztak a 2011-es menyasszonyi ruha trenden. A 2011-es menyasszonyi ruha divatot a ruhára kézzel varrott kristályok és a nagy virágos díszítések jellemzik. De lássuk mi jellemző még az idei divatos esküvőkre?

Tallózzunk egy keveset a legújabb, romantikus stílusú menyasszonyi ruhaváltozatok között:

Az elmúlt néhány szezonban, a fodrozott esküvői ruhák voltak divatosak, mert gazdagabb vizuális élményt nyújtottak azáltal, hogy mintegy dúsabb hatást keltettek. Az új irányzatok a nőies, kifinomult stílust képviselik, könnyű anyagok, különleges megoldások formájában egyre inkább eltávolodva a fodrok alkalmazásától. Ezek helyett több száz apró és háromdimenziós virágot tűznek a lélegzetelállító menyasszonyi ruhára. A romantikus irányvonal másik kedvenc dekorációja 2011-ben a bársonyos virágszirmokkal borított ruházat. Szintén trendi a nagy virágcsokor-díszítés elsősorban a derékrészen vagy a vállon.

A sima, egyszerű szabásvonalú menyasszonyi ruha háttérbe szorult az idén, az asszimetria pedig továbbra is hódít. Az aszimetrikus szoknyarész is divatos és az egypántos felsőrész, melyhez finoman redőzött elegáns boleróillik. A vékony derekú menyasszonyt előnyösen öltözteti a lágyan hulló boleró, amely elegánsan, köpenyszerűen omlik a testre. A boleró másik előnye, hogy elfedi az esetleges alkati hibákat, de a pánt nélküli menyasszonyi ruhákelengedhetetlen kísérője is. Az asszimetrikus nyakvonal ugyanúgy divatos, mint a 2011-es trend, a nagyon vékony és a vállon szinte alig észrevehető pántos megoldás. Sok menyasszony számára ez jóval előnyösebb, mint a vállpánt nélküli ruha.

A 2011-ben divatos esküvői ruhák a romantikus stílus jegyeit hordozzák, de nincs ok aggodalomra, hogy a virágszirmok és a virágok trendje kevesebb csillogást jelent. A legújabb divat szerint a ruhára applikált apró virágok közepén Swarovski kristályok szikráznak. A nagyobb kristályok akkor mutatósak, ha a ruha szegélyeit vagy alkalmasint a nyak vonalát díszítik. A különbség a régi és az új divat között abban rejlik, hogy jelenleg a környezetbarát irányzatok hódítanak ezen a területen is. A hamis gyémánt jeges csillogása nem vetekedhet a kristály tündöklő varázsával. A kristály felhasználható esküvői ékszerekkészítésére is, így strasszok vagy csiszolt gyöngyök is ékesíthetik a menyasszony ruháját. A Swarowski kristályból készült karkötő, vagy a kristályokkal diszkréten díszített nyakkendő, nemcsak 2010-ben volt divatos, hanem 2011-ben is trendi. A menyasszonyi ruhára alkalmazott különböző kristályok és egy csiszolt gyöngyökből készült karkötő sikeresen ötvözi annak romantikus és mégis modern stílusát.

Úgy tűnik, hogy a ruhatervezők fantáziájának nincs határa. A 2011-es esküvői divat  sablonmentes textúrát diktál a menyasszonyi ruha számára. Nemcsak a hagyománymentes virág- díszítések és a túlméretes kristályok teszik egyedivé az ara ruháját, hanem a csillogó fémes pikkelydíszek (paillette) is magukhoz vonzzák a tekintetet. Ez annál hangsúlyosabb minél több, méretben különböző paillette-et fűznek a ruhára (a paillette tulajdonképpen a flitter nagyobb és szebb változata, amely a ruha tulajdonosának minden mozdulatára enyhén himbálózik és megcsendül). Az új menyasszonyi ruha divattól nem idegen a színes tollak alkalmazása sem. Ezek a fantasztikus részletek egészítik ki a puha szövetből, tüllből, csipkéből vagy organzából készült meseszép menyasszonyi ruhát.

Kedves menyasszonyok, sok boldogságot!

További hasonló cikkek: www.alompar.hu