Friss hírek

2009.09.01. 08:01

Pókembernek harmadszorra sikerült

<p>Harmadik kísérletére sikerült felmásznia a maláj fõváros Petronas-ikertornyaira a francia "pókembernek" Alain Robert-nek. A 46 éves férfi még az éjjel kezdte el megmászni a 88 emeletes, 452 méter magas épületet és még azelõtt a csúcsra ért, hogy a biztonsági õrök észre vették volna.</p>

Robert-t - ahogy az korábbi hasonló mászásainál is történt - ezután letartóztatták. A Kuala Lumpur-i rendõrfõkapitány közlése szerint birtokháborítás miatt vádat is emelhetnek ellene.

A párizsi Eiffel Torony, a San Francisco-i Golden Gate híd és más híres építmények megmászása miatt, csak "pókembernek" nevezett férfi elõször 1997 márciusában, másodszor pedig 2007-ben próbált meg feljutni Malajzia legmagasabb épületének csúcsára, de mindkétszer a rendõrök már útközben - mindkétszer a 60-ik emeleten - letartóztatták. Késõbb azonban szabadon távozhatott.

Az 1998-ban épített Petronas tornyok, 2003-ig vagyis öt éven át a világ legmagasabb épületei voltak. Azóta több más felhõkarcoló, például a Dubai-ban található 818 méteres Burdzs Dubai, vagy a tajvani 509 méteres Taipei 101 is leelõzték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!