Avasi paneltűz: ma ítélkeznek másodfokon

Akt.:
Avasi paneltűz: ma ítélkeznek másodfokon
Miskolc – Pénteken hirdetnek ítéletet az M. F. és társai ellen több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyamatban lévő büntető­ügyben.

Pótmagánvád

A 2009 nyarán történt tragikus avasi paneltűz kapcsán 2012 júniusában érkezett pótmagánvád. A pótmagánvádló a tűzesetben elhunyt háromtagú család (anya és két gyermeke) hozzátartozója, az édesapa, a vádlottak a tűz­esetnél eljárt tűzoltók. A vád lényege röviden az volt, hogy a vádlottak valamilyen foglalkozási szabályt szegtek különböző mértékben, és ezek a szabályszegések ok-okozati összefüggésben állnak a három ember halálával.


tuz-04

Pokoli tűz volt 2009. augusztus 15-én a Középszer utcai panelházban. További képek itt >>>


A Miskolci Járásbíróság első fokon négy tűzoltó esetében megállapította, hogy semmilyen foglalkozási szabályt nem szegtek, míg három tűzoltó esetében azt állapította meg, hogy habár kisebb-nagyobb fokú szabályszegés történt, azok azonban nem állnak ok-okozati összefüggésben a sértettek elhalálozásával, ezért valamennyi vádlott vonatkozásában felmentő ítéletet hozott.

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék dr. Deák Györgyi vezette tanácsa ma hoz határozatot a pótmagánváddal kapcsolatban.

ÉM-SZB


Avasi paneltűz – Az apa felháborodott…

Miskolc – A 2009-es avasi paneltűz idején az egyik hetedik emeleti lakásban egy család három tagja, a 39 éves édesanya, 16 éves lánya és 13 éves fia tartózkodott otthon. Az anya és fia a helyszínen meghalt, lánya négy nappal később a kórházban vesztette életét. Csak az akkor munkában lévő apa, Szabó Zsolt maradt életben.

Avasi paneltűz – Hat tűzoltó még várja a sorsát

Miskolcon – Első fokon felmentették a paneltűz miatt perbe fogott tűzoltókat.

Avasi paneltűz – Morálisan elítélhető tett, de törvény szerint nem

Miskolc – Máig nem tudni, hogy hol keletkezett a 2009-es tragikus avasi paneltűz és mi okozta azt. A bizonyítékok elvesztek.

Felmentő ítélet a miskolci paneltűz ügyében

Miskolc – Bűncselekmény hiányában felmentette a Miskolci Törvényszék kedden azt az asszonyt, akit három ember halálát okozó közveszélyokozással vádoltak a miskolci paneltűz miatt.

Avasi paneltűz – Nem tudni, hol és hogy keletkezett a tűz

Miskolc – Másodfokon felmentő ítélet is született az avasi paneltűz büntetőperében.