Avasi paneltűz – Az apa felháborodott…

Akt.:
Szabó Zsolt (balra) az ítélethirdetésen
Szabó Zsolt (balra) az ítélethirdetésen
Miskolc – A 2009-es avasi paneltűz idején az egyik hetedik emeleti lakásban egy család három tagja, a 39 éves édesanya, 16 éves lánya és 13 éves fia tartózkodott otthon. Az anya és fia a helyszínen meghalt, lánya négy nappal később a kórházban vesztette életét. Csak az akkor munkában lévő apa, Szabó Zsolt maradt életben.

Egy család élete

Szabó Zsolt ott volt a keddi ítélethirdetésen. Utána az Észak-Magyarország kérdésére a következőket nyilatkozta: „Felháborítónak tartom az egész ügymenetet, hogy hat és fél éven át kell tartani egy ilyen pernek, hogy mindössze ennyit ér egy magyar család élete. Nem értem, hogyan fordulhatott elő, hogy eltűntek a bizonyítékok, hogy nem sikerült megállapítani, mi okozta a tüzet…”


itelethirdetes-04-aj

A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett kedden. További képek itt >>>


Megkönnyebbült…

Megkérdeztük N. B.-nét is, aki a per elsőrendű vádlottja volt: „Megkönnyebbültem, hogy mégsem kapok börtönbüntetést azért, amit nem követtem el” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak. – „Korábban ismertem a családot, a két gyereket, de nem tehetek róla, hogy olyan tragédia történt. Nem is értem, hogy miért kell ilyen ellenségeskedést csinálni.”

ÉM-SZB


tuz-04

Pokoli tűz volt 2009. augusztus 15-én a Középszer utcai panelházban. További képek itt >>>


Avasi paneltűz – Hat tűzoltó még várja a sorsát

Miskolcon – Első fokon felmentették a paneltűz miatt perbe fogott tűzoltókat.

Avasi paneltűz – Morálisan elítélhető tett, de törvény szerint nem

Miskolc – Máig nem tudni, hogy hol keletkezett a 2009-es tragikus avasi paneltűz és mi okozta azt. A bizonyítékok elvesztek.

Felmentő ítélet a miskolci paneltűz ügyében

Miskolc – Bűncselekmény hiányában felmentette a Miskolci Törvényszék kedden azt az asszonyt, akit három ember halálát okozó közveszélyokozással vádoltak a miskolci paneltűz miatt.

Avasi paneltűz – Nem tudni, hol és hogy keletkezett a tűz

Miskolc – Másodfokon felmentő ítélet is született az avasi paneltűz büntetőperében.

hirdetés
hirdet�s