Avasi kilátó: van, aki lezárná éjszakára

Avasi kilátó: van, aki lezárná éjszakára
Miskolc – Továbbra is az április elején tapasztaltakat kapjuk és kapja az a turista is, aki felmerészkedik Miskolc tetejére, az Avasi kilátóhoz.

Útbaigazító táblákat nem találtunk, így aki autóval, netán (kiránduló)busszal nézne körbe az Avas-tetőn, annak bizony elkél az útbaigazítás. Az is tény, hogy a kilátó felé vezető út felé egy szakasz nagyon kátyús. Egyelőre.

Az 1963-ban épület TV-torony előtt, mellett (vagy éppen rajta) jóformán semmi sem jelzi, hogy mi is az. Az „idegenek” csak egy össze­graffitizett betonépítményt és nem Miskolc egyik jelképét látják benne.

– A környéket az utóbbi években szépen rendben tartják, a füvet nyírják, a szemetet szedik, míg ezzel a szegény kilátóval maximum annyi történik, hogy néha lefestik a firkákat rajta – mondja érdeklődésünkre a helyszínen Jónás Sándorné – miközben behúzódunk az építmény alá az esőtől –, aki az Avason, a III. ütemben él, és naponta egyszer erre hozza a kutyáját sétáltatni. – A probléma az, hogy azok, akik valamit tehetnének ez ellen, azok milliárdokban, de legalábbis sok száz millióban gondolkodnak annak kapcsán, hogy mi lehetne a kilátó sorsa.

avas_kilato_graffiti_11

Jónás Sándorné szerint először is az őrzésről kellene gondoskodni:

– Akár úgy, hogy reggel 8-tól este 8-ig van nyitva, utána éjszakára lezárják. De simán elférne itt is térfigyelő kamera – sorolta. – Kár érte, mert sokan szeretnek feljönni ide időről időre, ám ennyi és semmi több, csak a sok firka.

Ami bizonyos: többször is megírtuk, hogy a történelmi Avas fejlesztését (benne a kilátóval) már február 1-én el kellett volna kezdeni, legalábbis egy tavaly elfogadott előterjesztés szerint.

ÉM-JLI


Történelmi Avas: kezdődik a fejlesztés?

Történelmi Avas: kezdődik a fejlesztés?

A történelmi Avas fejlesztését már február 1-én el kellett volna kezdeni, legalábbis egy tavaly elfogadott előterjesztés szerint. Két hónappal ezelőtt azonban hó és jég borította a területet, így nem is lehetett hozzálátni a projekthez. Mára a hó elolvadt, így újra szétnéztünk, mi van az Avason.

hirdetés


hirdet�s