Avasi gimi: a hét a fenntartható fejlődésé

Akt.:
Folytak a kísérletek
Folytak a kísérletek - © Fotó: Ádám János

Miskolc – A miskolci Avasi Gimnáziumban a „fenntartható fejlődéshez” kapcsolódóan több rendezvény is lesz a héten. Kedden délelőtt a „Csodák aulájában” több mint száz diák kísérletezett egyszerre óránkénti váltásban.

Ez egy fenntarthatóságról szóló hét, amikor is a fenntarthatóságé a főszerep: hogyan éljük, ahhoz, hogy élhetőbb életkörülményeket hagyjunk hátra az utánunk jövő nemzedékeknek – nyilatkozta Cseh Tünde, az Avasi Gimnázium kémia- és fizikatanár­­a, a hét szervezője.

Fotó: Ádám János

A gyerekek most természettudományos kísérletekből készültek fel, illetve vannak fizikai, kémiai, biológiai, sőt földrajz témájú kísérletek is meghatározott beosztás szerint, amikor is a gyerekek bemutatják egymásnak azt a tudomány­területet, amelyből éppen felkészültek.

Cseh Tünde szerint a diákok nehezen tanulják a természettudományokat, ezért mindent meg kell ragadniuk az azt oktatóknak, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez mindezt.

kiserlet-23-aj650

Minél jobban megfoghatóvá kell tennünk, és segítenünk kell kísérleteken keresztül, hogy megismerjék a problémákat, mint hogy komoly számítási feladatokon át mutassuk be, hiszen utóbbiakat nem nagyon kedvelik – jelentette ki a tanárnő.

A héten még további különleges órák lesznek, ráadásul korábban meghirdetett az iskola egy pályázatot, amely fenntartható fejlődéses témákról szólt. A pályázatok beérkeztek, mindezek bemutatója pénteken lesz egy kis verseny keretében. Egy nappal korábban a Robotika szakkör mutatkozik be, míg egy 8.-os tanuló „A hangyák fenntartható államáról” tart majd előadást.

ÉM-JLI