Friss hírek

2007.12.12. 19:44

Középiskolában árulták a drogot

<p>Kábítószert terjesztő és fogyasztó középiskolás diákok buktak le Dombóváron. A helyi szakmunkásképző intézetben két húszéves diák adott el füves cigarettát hét társának. Óraközi szünetekben vagy telefonon is lehetett rendelni. A drogot egy 18 éves budapesti fiútól szerezték be dombóváriak. A három fiút a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.</p>

A tornaterem egyik tűzcsapjának szekrényében találta meg a testnevelő tanár a marihuánás cigarettát, majd figyelte, kik és mikor mennek érte. A rendőrséget már az igazgató értesítette. Óraközi szünetben, megbilincselve vitték el a diákokat.

Az a legjobb, ha látják a többiek, hogy mi történik azzal, aki ilyen cselekményeket elkövet - mondta a Független Hírügynökségnek Vida János, az 516-os Ipari Szakképző Intézet és Szakközépiskola igazgatója.

Szinte minden osztályban próbáltak kábítószert eladni. Óraközi szünetben, de telefonon is lehetett rendelni a két húszéves éves diáktól, akik egy 18 éves budapesti fiútól szerezték be a drogot. Mindhárman előzetes letartóztatásba kerültek, kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják őket. Másik hét diák, akik fogyasztók voltak, egyelőre szabadlábon vannak.

További fogyasztók kihallgatása is szükségessé válhat - mondta a Független Hírügynökségnek Kis-Csordás Béláné, Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense.

A diákok akár 15 év börtönbüntetést is kaphatnak. Súlyosbító körülmény, hogy 18 év alatti társaiknak adták el a kábítószert, illetve az, hogy mindezt az iskolában tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!