Mérgezés: újra kutyák pusztultak el Miskolcon

Illusztráció - Mérgezés: újra kutyák pusztultak el Miskolcon
Illusztráció - Mérgezés: újra kutyák pusztultak el Miskolcon
Miskolc – Visszatérő probléma: egyesek bosszúból, vagy más okból megmérgezik a kutyákat.

Olvasónk jelezte a problémát szerkesztőségünknek: több kutya is elpusztult, vagy nagyon rossz állapotba került, mert valamilyen mérgező anyagot evett. Az esetekről a közösségi oldalon is többen beszámoltak a hétvégén.

A dolog biztosan nem véletlenül fordult elő, az Avason kutyasétáltatók találtak felvágottba és kutyaszalámiba rejtett, eldobált mérget, míg Diósgyőrben az udvarokba dobál be valaki mérget, vagy mérgező anyaggal kezelt élelmiszert. Volt olyan kutya, amelyik elpusztult, és olyan is, amelyet a gyors orvosi beavatkozás megmentett.

A probléma sajnos visszatérő, mi is beszámoltunk már hasonló esetekről Miskolcon, illetve Kisgyőrben is. Érdeklődtünk a megyei rendőr-főkapitányságnál, ahol megtudtuk, nem jutottak a tudomásukra az esetek, és bejelentést sem kaptak, így eljárás sincs ezzel kapcsolatban, ellentétben a korábbi ügyekkel.

ÉM-HI


Napok óta táblák figyelmeztetnek a veszélyre
Miskolc - Állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás a Kilián lakótelepi kutya­mérgezések miatt. Már több mint 10 kutya pusztult el a Kilián lakótelepen, ahol a társasházak előtti füves területen valamilyen mérget ettek a kedvencek, majd kínok kínja között pusztultak el....

Az állatok mérgezése állatkínzásnak számít - illusztráció
Miskolc - A Kilián lakótelepen ismeretlen szerrel mérgezik a kutyákat. Négy eb már elpusztult. „Figyelem! Észak- és Dél-Kiliánban több helyen mérget találtak. A szer erős, folyékony állagú, gyors felszívódású. Az azonnali állatorvosi beavatkozás ellenére több kutya is áldozata lett ennek a gonosz...

Vilmos és Arbosz nagy barátok voltak
Miskolc - Kiszórt idegméreggel végeznek a kutyákkal egy miskolci parkban. Eddig legalább négy jószág lett az ismeretlen tettes áldozata – állítják érintett gazdák. Borzasztó vége lett Judit és barátnője szerda esti, rutin-kutyasétáltatásának. A két és fél éves border collie, Vilmos és barátja, Ar...Avas.
BOON.HU


hirdetés