Megkezdődött a választási kampány

Miskolc – „Az emberek itt Miskolcon sem kérnek a bevándorláspárti baloldalból és ebből a hazug összefogásból, amely kizárólag csak a hatalomról szól” – jelentette ki Hubay György, a Fidesz képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján az MSZP választási programját ismertető miskolci rendezvényt megelőzően, hétfőn.

A képviselőjelölt sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az MSZP politikusai „kampány idején idejönnek, fűt-fát ígérgetnek, de kormányon elvettek egyhavi nyugdíjat, a közszférában dolgozóktól egyhavi bért, háromszorosára emelték a gáz árát és kétszeresére az élelmiszerek áfáját”. Hubay emlékeztetett arra, hogy a szocialista városvezetés alatt telepedtek be a fészekrakók az Avasi lakótelepre.

Mint elmondta: a szocialistákat valójában soha nem érdekelte az itt élők sorsa, egész országrészeket hagytak munka nélkül, segélyen tengődni vagy megalázó bérekért dolgozni. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 óta a megyében, és benne Miskolcon, jelentősen csökkent a munkanélküliség, a segélyt felváltotta a munka, nagymértékben nőtt a minimálbér, a szakmunkás-minimálbér, aminek köszönhetően egyre többen tudnak a térségben élők közül is előrelépni.

Az MSZP „Tegyünk igazságot!” címmel mutatta be választási ajánlatát Miskolcon. A rendezvény kiemelt vendége volt Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke.

Elsőként Varga László megyei elnök, országgyűlési képviselő szólalt fel, hangsúlyozva, hogy 2014-ben már sikerült a megyében megtörni a Fidesz egyeduralmát, most azonban még nagyobb összefogásra van szükség. Ezt hangsúlyozta Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is. Kunhalmi Ágnes budapesti elnök kijelentette: csak az ország, csak az emberek számítanak. A felszólaló Karácsony Gergely szerint nem kormány-, hanem rendszerváltásra van szükség, mert az ország legnagyobb baja, hogy nincs kormánya. A kormányzás ugyanis azt jelenti: folyamatosan azért dolgozni, hogy az embereknek jobb legyen. A Fidesz azonban csak uralkodik az országon, az „oszd meg és uralkodj” elvét használva. Kijelentette: 2018-ban elindítják a nemzeti felemelkedés kormányát, a változást akaró többség ugyanis nem lehet ellenzékben.

– ÉM-HI –Avas.
BOON.HU


hirdetés