Gyanús küldemény miatt kiürítettek egy avasi bérházat

Akt.:
Kiürítettek egy épületet az Avason
Kiürítettek egy épületet az Avason - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Folytatódik a „gyanús levél” széria. Most az Avason találtak egyet. Vaklárma volt…

Az Avasi lakótelepen, az egyik tízemeletes épület lakója értesítette pénteken dél körül a rendőrséget arról, hogy egy „gyanús anyagot tartalmazó küldeményt” kapott.

Gyorsan kellett cselekedni

A rendőrség és a katasztrófavédelem azonnal lezárta az épület környékét, és megkezdték az összesen 55 lakással rendelkező magasház kiürítését. Rövid idő alatt 36 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet, hogy megkezdődhessen az ilyenkor szokásos biztonsági vizsgálat.

por-miatt-uritettek-ki-a-berhazat18-st

Megérkezett a helyszínre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laboratóriuma és egy keresőkutyát is bevetettek a vizsgálatra.

por-miatt-uritettek-ki-a-berhazat07-st

Mind kiderült, vaklárma volt a riasztás, mert a levélben egy Kínából, postai úton rendelt karkötő volt. A riadalmat az okozta, hogy – feltehetően a szokásos törést, rongálódást megakadályozó anyag miatt – mint mondták – fura tapintása volt a küldeménynek.

20171006_123558_resized

Szót váltottunk néhány ház körül várakozóval. Egyikük – mint mondta – éppen otthon volt, amikor jöttek a rendőrök, hogy hagyja el az épületet.

Nem tehettem mást, lekapcsoltam mindent és eleget tettem a kérésnek. Most meg itt várok, hogy újra haza tudjak menni…”

Egy fiatal anyuka és két gyereke éppen fordítva járt, ő már nem tudott bejutni az épületbe.

Jöttünk hazafelé és láttuk, hogy valami baj van. Megvárjuk míg vége lesz a vizsgálatnak, addig sétálunk egyet…”

Az avasi bérházban a vizsgálat befejeződött, a lakók visszamehettek.

A lakosság védelme érdekében

Az elmúlt hetek hasonló történései miatt – mint írtuk, négy esetben is történt riasztás „gyanús anyagot tartalmazó levél” ürügyén – joggal feltételezhették, hogy „nem kívánatos küldeményről” van szó és nem akarták a véletlenre bízni a dolgot. A rendőrségnek és a katasztrófavédelemnek pedig ilyen esetben látatlanban nem sok mérlegelési lehetősége van, a lakosság védelme érdekében haladéktalanul meg kell tenni a szükséges intézkedéseket.

ÉM-SZBÚjabb levél érkezett...
Abaújszántó - Ha egy üzlet beindul – mondhatnánk, ha nem tartanánk morbidnak „gyanús fehér poros” levelekkel viccelődni. Az elmúlt hetekben Szerencsen és Miskolcon két-két alkalommal kellett gyanús boríték miatt felfüggeszteni a postahivatal, illetve a NAV működését. Valamennyi esetben ártalmatl...

Feladót írt a borítékra. Ez buktatta le a fehér poros levelek küldőjét
Miskolc - Különösen nagy kárt okozó közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésével gyanúsítják azt a szerencsi férfit, akinek a bíróság előzetes letartóztatásáról döntött. Facebookos utalások A megalapozott gyanú szerint a férfi szeptember 13-án, majd másnap is olyan levélborítékot ...

Elkapták a „gyanús fehér poros” levelek borsodi küldőjét
Miskolc, Szerencs - Közérdekű üzem működésének megzavarása lehet a vád a „levélbetyár” ellen. Egy 62 éves szerencsi férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy „gyanús fehér porral” megtöltött borítékot adott fel a múlt héten két alkalommal is a szerencsi postahivatalon keresztül. Alapos a gyanú arra...

Kiürítették a miskolci NAV-ot: fehér porral teli levelet találtak
Miskolc - Fehér port tartalmazó levelet találtak a szerencsi postán és Miskolcon, a NAV épületében. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal miskolci, Kandia közben található épületéből érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy gyanús fehér port tartalmazó borítékot találtak a munkakezdéskor a péntek re...Avas.
BOON.HU


hirdetés