Hirtelen változó időjárás okozta a problémát Miskolcon

Akt.:
Hirtelen változó időjárás okozta a problémát Miskolcon
Hirtelen változó időjárás okozta a problémát Miskolcon - © Fotó: Üveges Máté | Facebook
Miskolc – „Változó halmazállapotú csapadék volt jellemző a területen, a hó hirtelen ónos szitálásba váltott, az út az előszórás ellenére gyorsan lefagyott” – tudtuk meg a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályától a keddi, kaotikus avasi időjárási helyzettel kapcsolatban.

Kérdéseinkre kifejtették, hogy bár a hóügyelet részeként figyelik az időjárási előjelzéseket, és azoknak megfelelően intézkedik a Városgazda Nonprofit Kft., Miskolc változatos domborzata eltérő, lokális helyzeteket eredményezhet. Az Avason végeztek előszórást jégmentesítő anyaggal, azonban a hirtelen kialakult helyzet miatt ez nem bizonyult elégnek. Miután az MVK Zrt. buszvezetői jelezték a problémát, megkezdődött a síkosságmentesítés.

Az évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nem jellemzőek az ilyen hirtelen jött fagyások, azonban a Városgazda „lépéseket tesz, hogy megelőzze a hasonló jellegű problémák előfordulását” – tudtuk meg.

ÉM-KCS


Gondokat okozott a miskolci első hó és fagy
Miskolc - Leesett a hó kedden, fagy és süvítő szél pirították orcáinkat. Kedden megérkezett hozzánk a tél, a vele járó tényezőivel együtt. A hirtelen jött időjárási viszonyok problémákat is hoztak magukkal. Több olvasónk panaszkodott, hogy az Avason tükörjég borította az utakat, az autók nem tudt...

Mikulás a hóesésben, a miskolci villamosmegállóban
Miskolc - Kedden egész nap szakadt a hó, igaz, az alacsonyabban fekvő településeken nem sok maradt meg belőle. A magasabb vidékeken és a hegységekben azonban kifehéredett a táj. Azonban ott sem esett annyi, hogy gondot okozott volna a közlekedésben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei ügyeletén ...

Láttunk egy kis havat
Miskolc - Azért ehhez alaposan nyitva kellett tartani a szemünket, mert alig-alig hullott valami, és az is gyorsan elolvadt. Egyelőre pedig ennyi volt a hóesés, jön az eső. Az előrejelzések azt jósolták, rövid időre nemcsak a hőmérséklet fordul téliesre, hanem vasárnap este, hétfő reggel több tér...Avas.
BOON.HU


hirdetés