Avasi filmes beszélgetések

Akt.:
Avasi filmes beszélgetések
Avasi filmes beszélgetések - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A miskolci filmfesztivál filmes szakembereivel is beszélgethettek az érdeklődők az Avasi Kvaterkán.

Akinek péntek délután egy kis kvaterkázásra támadt kedve és szívesen beszélgetett a Jameson CineFest Filmfesztivál kapcsán filmes szakemberekkel, nem kellett Miskolc belvárosától messzire mennie, hiszen a történelmi Avas pincéi várták a vendégeket. Természetesen elsősorban borral, de pálinkából és finom ételekből sem volt hiány. Hagyományteremtés céljából rendezte meg a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület az Avasi Kvaterkát, melynek középpontjában a filmfesztivál állt. Érdekes beszélgetések folytak filmekről, a filmezésről, az estét pedig minden helyszínen koncertek zárták.

Lehetőséget teremteni

Kovács Judit, az esemény főszervezője elmondta: a programsorozat alap­ötlete az volt, hogy a városban folyó kiemelkedő kulturális eseményekhez kapcsolódóan beszélgetési lehetőséget teremtsenek a különböző témák iránt érdeklődő emberek között.

Ehhez kiváló helyszínt biztosít az avasi pincesor, hiszen a kvaterkázás jelentésében az is benne van, hogy a kedélyes beszélgetést borozgatással kötik össze a jó barátok. A programsorozat induló pontja a Palóczy-emlékmű volt, de szélesre tárta kapuit a Polgármester pince, az Avasi Bortanya és a Pinyó pince – Zsófi és Kicsi pincéje is.

ÉM-HE


Jakab Juli: Remélem, hogy sok olyan néző lesz, aki megnézi kétszer-háromszor, és közelebb hatol sok kérdéshez - mert valóban nagyon sok rétege van ennek a filmnek
Miskolc - Nagy formátum. Szűk fókusz. A képben lüktető világ. A Napszállta bátorsága. Interjú: Jakab Julival, a Napszállta című film főszereplőjvel. Nagyon mély, emberi igény, hogy találjunk valakit, aki olyan mint mi, akivel biztonságban lehetünk. Aki vigyáz ránk, és akire vigyázhatunk. Ezt mond...

Miskolc, 2018. szeptember 22. Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál záró díjátadó gáláján 2018. szeptember 22-én.
Miskolc - Díjátadó gálával fejeződött be a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szombat este, a fesztivál fődíját Gustav Möller A bűnös című alkotása kapta. A miskolci Művészetek Házában tartott rendezvényen Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ü...

A képen: a Straub család.
Miskolc - Finom borok, ízletes ételek és nem utolsó sorban érdekes beszélgetések a CineFest meglepetésvendégeivel. Erről szólt péntek este az Avasi Kvaterka, melynek helyszíne a történelmi Avas pincesora volt. ÉMAvas.
BOON.HU


hirdetés