Avasi Bortanya – Feljelentést tettek a horogkereszt miatt

Lefestették az épületet
Lefestették az épületet - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Július közepén még négy horogkereszt „díszítette” a Bortanyát.

A miskolci önkormányzat feljelentést tett a Miskolci Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes, tettesek ellen önkényuralmi jelkép használata és rongálás miatt – közölte lapunkkal a közelmúltban Koczák Szilvia városházi szóvivő. Július közepén ugyanis kollégánk felfedezte, hogy a Bortanya falát több horogkereszt „díszíti”.

Friss festés

Az épületet a miskolci önkormányzat vásárolta meg két évvel ezelőtt azzal a céllal – indokolták akkor –, hogy a turisztikailag fontos ingatlanok visszakerüljenek a város tulajdonába. Mivel már a városé, így a hivatalnál érdeklődtünk, mikor távolítják el az önkény­uralmi jelképnek számító horogkereszteket. Választ akkor nem kaptunk, viszont pár napon belül friss festés nyomait láttuk az épületen, és ennek köszönhetően eltűntek a horogkeresztek. Mint kiderült, a tiltott önkény­uralmi jelképeket a város távolíttatta el a Bortanya épületéről.

ÉM-NSZR


A hét eleji látvány
Miskolc - Hétfőn fedeztük fel a miskolci Bortanya épületén – ami már önkormányzati tulajdonban van –, hogy valaki, valakik horogkereszttel rajzolták tele. Akkor érdeklődtünk az önkormányzatnál, hogy mi lesz ezekkel az önkényuralmi jelképekkel, mikor tüntetik el azokat, de választ nem kaptunk. Cs...

Horogkeresztek a Bortanyán
Miskolc - Hétfő reggeli látvány: valakik horogkereszteket rajzoltak az avasi Bortanya bejáratának két oldalára. Az épületet a miskolci önkormányzat vásárolta meg két évvel ezelőtt azzal a céllal – indokolták akkor –, hogy a turisztikailag fontos ingatlanok visszakerüljenek a város tulajdonába. Mi...Avas.
BOON.HU


hirdetés