A jövő hét végén itt a Miskolci Fröccsfesztivál

Miskolc – A jövő hét végén (június 23–24-én ) ismét megtelik élettel a Kisavas Elsősor: 20 helyszínen, minőségi borászatok és neves vendéglátó egységek várják majd a szórakozni vágyókat.

A Miskolc belvárosától néhány perc sétára található Kisavason megrendezendő fesztivál célja, hogy az újjá­éledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva, népszerűsítse a hungarikumnak számító italt, a fröccsöt. Azt az italt, amelyet a helyszínen megvásárolható fesztiválpoharakba az ingyenes szódából mindenki magának keverheti a balatoni, bükki, egri, soproni és tokaji pincészetek boraiból.

Az ingyenesen látogatható rendezvény kétnapos lesz. A zenei kínálatban a jazz, a folklór és a rock is megtalálható.

A fellépők között ott lesz az Agyagbanda Együttes, az Ildi Rider City Folk, a Jazz Inside és a Mintha zenekar és Ács Gyula. Idén ismét kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek, akiket a szörpkoktélok mellett a gyereksarok is vár.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogása nélkül.

Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület és az Észak-Kelet Átjáró Egyesület segíti a programok kiegészítésében, valamint a rendezvényt a Miskolci Idegenforgalmi Alap is támogatja.

– ÉM –Avas.
BOON.HU


hirdetés