Avas szálló – “Azt akartuk, legyen a miénk, lépjük meg!”

Avas szálló – “Azt akartuk, legyen a miénk, lépjük meg!”
Miskolc – Az önkormányzat a felszámolói liciteljáráson 155 millió forintért visszavásárolta kedden a város emblematikus épületét, az Avas szállót. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan tovább, azaz a város új terveket készít, vagy a Multicasa Consulting által már engedélyeztetetteket valósítja meg? Illetve milyen célcsoportnak épít szállodát a város? Valamint arról érdeklődtünk, mikorra készülhet el a beruházás?

Kérdéseinket Soós Attilának, a Fidesz frakcióvezetőjének tettük fel, aki szerint egyelőre korai ezekről beszélni. „Most készül a Településfejlesztési Operatív Program, az önkormányzat egyelőre várja a pályázati kiírásokat” – mondta. Úgy véli, a szálloda korábbi, tervezett funkciója nem változik, azaz a konferenciaturizmust kiszolgálva működhetne majd.

A frakcióvezető azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy a mostani vásárlás egy lehetőség volt a város részére.

„Azt akartuk, legyen a miénk, lépjük meg” – fogalmazott. A jövővel kapcsolatban annyit mondott, hogy meg kell várni a pályázati kiírásokat, hogy minél költségvetés-kímélőbben hasznosíthassák az épületet.

ÉM-NSZR


Közlemény – Újra a miskolciaké az Avas szálló

Miskolc – 18 év után véget ért a miskolci belváros egyik legmeghatározóbb épületének kálváriája. tovább »

Közlemény – MSZP: Kobold Tamás a tékozló szocialista?

Miskolc – “Azt hazudta az Avas Szálló ügyében szerdán kiadott közleményében Koczák Szilvia, a városháza szóvivője, hogy a városvezetésnek sikerült visszaszereznie azt, amit a szocialisták a múltban elherdáltak.” – A miskolci MSZP közleménye. tovább »