Avas hírei

2018.10.22. 10:05

Színesedő Avas

Miskolc - Közösségi összefogással és adományokból valósult meg a köztéri falfestés.

Miskolc - Közösségi összefogással és adományokból valósult meg a köztéri falfestés.

Szombaton tovább szépült a Testvérvárosok úti gyermekorvosi rendelő előtt található fal. Sok önkéntes kéz segítségével, tavasszal indult el az alkotói folyamat, de mostanra művész tanoncokat is sikerült megnyerni a nemes ügyhöz.

A szépség jóllétünk része

– Nagyon sok gyermek jár erre, nemcsak az orvosi rendelőbe, hanem iskolába is. Ez egy rettenetesen régi, elhanyagolt és csúnya falfelület volt, ezért kezdeményeztük a kifestését. Az engedélyeztetéshez, toborzáshoz, szervezéshez, tervezéshez a Dialóg Egyesület szakmai segítségét kértük. A közösségi falfestésre mindenkit vártunk, aki szeret festeni, vagy itt lakik és szívesen tesz azért, hogy szépüljön, színesedjen a lakótelepi környezetünk – osztotta meg a helyszínen dr. Stunya Edina doktornő, az ötletgazda.

Grafikusok alkotása

Csere Áron, a Dialóg Egyesület munkatársa, a megvalósítás előzményeibe avatott be minket.

Fotó: Vajda János

– Több közösségi beszélgetés után májusban tartottuk az első festést, amikor Török Eszter grafikus tervei alapján dolgoztunk. Nagyon sok önkéntes kapcsolódott be a kezdeményezésbe, többek között iskolás gyerekek, köztük egy teljes Lévay-s osztály. Második alkalommal a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola végzős diákjai érkeztek, akiknek itt ma a nyertes pályamunkáit valósítjuk meg. Az eszközökben Eperjesi Erika önkormányzati képviselő segített, a jó minőségű falfesték jelentős részét egy építkezési vállalkozó adományozta. Ezenkívül járt itt a Vöröskereszt és a mellettünk található fitnesz klub is, akik főként szendvicseket hoztak – mondta el a közösségfejlesztő.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!