Friss hírek

2009.06.18. 11:56

Támogatással kijut a NASA táborába a Fejér megyei Gántról egy középiskolás lány

<p>Polgármesteri támogatással jut ki a NASA űrtáborába egy gánti lány. Zipperer Bernadett megnyerte a Magyar Asztronautikai Társaság pályázatát, de a családnak nem volt pénze a repülőjegyre.</p>

A Magyar Asztronautikai Társaság a Magyar Űrkutatásért Alapítvánnyal és magazinokkal együttműködve Európa a világűrben címmel hirdetett esszépályázatot még az év elején. A legjobb két dolgozatot készítő 14-18 év közötti fiú és lány a NASA huntsville-i Nemzetközi Űrtáborában tíz napot tölthet el térítésmentesen, csak az útiköltségről kell gondoskodniuk. Zipperer Bernadett dolgozatának címe: "Reszkess Univerzum, Európa rád figyel" volt.

A magyar lány örömébe némi ürüm vegyült. Kiderült ugyanis, hogy családja nem tudja kifizetni a háromszázezer forintos repülőjegyet, legfeljebb annak felét. A megoldás a gánti polgármester kezében volt. A település első embere végül saját keretéből biztosítja a hiányzó összeget. A támogatási szerződést csütörtökön elkészítették, a jövő héten megkapja a család a pénzt.

A 830 lakosú településen nagy áldozatot árán tudják fenntartani az alsó tagozatot, és ilyenkor, amikor a volt diákok sikereiről szereznek tudomást, mindig megerősíti bennük: érdemes küzdeniük- mondta a Független Hírügynökségnek Kovács László polgármester.

Zipperer Bernadett egy székesfehérvári középiskola diákja ma már. Varga Mártonnal képviseli Magyarországot a NASA huntsville-i űrtáborában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!