Autós üldözés Budapesten

Autótolvajokat üldöztek a járőrök péntek este Budapesten. Az ámokfutók a XI. kerületben kötöttek el egy kocsit, amelyet az egyenruhások a II. kerületben szúrtak ki. A két férfi menekülés közben kis híján elgázolt egy polgárőrt. A tolvajokat még egy figyelmeztető lövés sem állította meg. Az üldözésnek végül a III. kerületben lett vége, miután nekiütköztek egy parkoló autónak, majd szalagkorlátnak csapódtak. A rendőrök ezután elfogták őket.

A kocsit a XI. kerületből lopták el. A tulajdonos késő délután vette észre, hogy mi történt és azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Közben egy éppen zajló nemzetközi autó-motor akció miatt több rendőr volt a főváros útjain. Egy rendőr és egy polgárőr találta meg a keresett autót a II. kerületben a Trombitás utca és Lórántffy utca kereszteződésénél.

Az egyenruhások a kocsitól néhány méterre két, gyanúsan viselkedő férfira figyeltek fel. Ám a közeledő járőr láttán a két tolvaj a lopott kocsival menekülni próbált, közben a sofőr a polgárőr felé irányította az autót. A rendőr – hogy a gázolást megakadályozza – rálőtt a kocsira, amely ennek ellenére nem állt meg. Senkinek sem esett baja. A későbbi parancsnoki kivizsgálás a fegyverhasználatot törvényesnek, jogszerűnek és indokoltnak találta.

A rendőrök ezután üldözni kezdték az ámokfutókat. Az autó behajtott a III. kerületi Remetehegyi közbe, ahol nekiütközött egy út szélén parkoló autónak, majd onnan az út másik oldalán lévő szalagkorlátnak csapódott. A kocsiban ülő két férfi kiugrott és menekülni akart, de a járőröknek az egyiket még a helyszínen, míg társát a közelben sikerült elfogniuk. Menekülésük közben több, náluk lévő tárgyat eldobtak, amelyek valószínűleg a kocsi feltöréséhez vagy elkötéséhez használtak. Ezeket a nyomozók a helyszínen megtalálták és lefoglalták.

A két férfit előállították, egyiküket őrizetbe vették, míg társát egyenesen egy Bv- intézetbe vitték, mivel elfogatóparancs volt érvényben ellene. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.